fbpx

Fiind pasionat de mașini și fotografie în egală măsură, imediat ce am făcut rost de un aparat foto am fost nelipsit de la evenimentele auto. Documentam orice avea 4 roți și un motor și umpleam hard disk după hard disk. Proiectul SUBTURAT a început în 2013, inițial ca un mini-hub online dedicat conținutului foto pe care îl tot strângeam. O alternativă directă la tendințele vremii de a fi mereu în “viteză superioară” sau la “turații maxime”, numele ales încuraja pe oricine să conducă în ritmul propriu, fără griji. Cu timpul, identitatea SUBTURAT a evoluat și a început să se formeze o comunitate în jurul proiectului, cu evenimente offline sau online, prezență la saloane auto internaționale sau teste auto.

Astăzi, sub numele SUBTURAT scriu pe acest blog , postez pe o pagină de Facebook cu mai mult de 12k urmăritori și un reach săptămânal mai mare de 30k urmăritori și păstrez o prezența activă pe Instagram (mai mult de 6k urmaritori) plus alte platforme sociale. În același timp, comunitatea a crescut cu pagini separate, fiecare cu nișă sa de interes: @masinialebucurestiului pentru “car spotting”, @italiencele pentru mașini produse în Italia, @secretlifeofminis pentru totul legat de MINI și @hotwheelsro pentru pasionații de machete Hot Wheels.

Cifre la final de 2021

  • 575k vizualizări ale postărilor de pe Facebook, 12k fani, 4.2k like-uri si 2.3k comentarii;
  • 191k vizualizări IG @subturat, 14.7k likes;
  • 71k cititori unici subturat.ro, 19 articole noi.
2020 colaj

Proiecte SUBTURAT

Alpha Roadtrip

Organizând întâlniri locale între pasionații de mașini, am observat nevoia de a lasă în urmă orașul, traficul și grijile și de a pune accentul pe șofat, drumuri întinse și relaxare totală. Așa s-a născut ideea unui roadtrip, Alpha Roadtrip. Începând cu un traseu scurt, de 440 kilometri, cei 21 de participanți au prins gustul expedițiilor și s-au întors în 2017 pregătiți pentru mai multe provocări. A două ediție a primit o ruta mai lungă și mai dificilă, care implică atât Transfăgărășanul cât și Transalpina, dar și activități de relaxare și jocuri cu premii oferite de către parteneri. Pentru ediția din 2018 ne-am propus să explorăm și mai mult drumurile patriei și am pornit spre Sfântu Gheorghe, cu câte o oprire pe fiecare circuit important de karting și un campionat ad-hoc între participanți. În 2019, dorind în continuare să explorăm cele mai interesante drumuri din România, am descoperit peisajele și ospitalitatea Dobrogei.

Photowalks

Inspirați de variile trasee care îți permit să cunoști arhitectura și comunitățile orașului, am trasat câteva rute care să pună în valoare superbele automibile care pot fi găsite pe străzile orașului. De la mașini retro unice, abandonate sub cerul liber, la supermasini proaspăt lansate, plimbările au ceva pentru orice gust. Depășind limitele Bucureștiului, o excursie cu “gașca” a vizitat Concursul de Eleganță de la Sinaia, ediția 2019.

Echipa SUBTURAT

Horia Poterasoiu
269 Articles

Redactor sef al SubTURAT, mare pozar pentru @masinialebucurestiului si translator MINI-romana pentru @secretlifeofMINIs

TUDFILM
1 Article

Videographer

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close