fbpx

Fiind pasionat de mașini și fotografie în egală măsură, imediat ce am făcut rost de un aparat foto am fost nelipsit de la evenimentele auto. Documentam orice avea 4 roți și un motor și umpleam hard disk după hard disk. Proiectul SUBTURAT a început în 2013, inițial ca un mini-hub online dedicat conținutului foto pe care îl tot strângeam. O alternativă directă la tendințele vremii de a fi mereu în “viteză superioară” sau la “turații maxime”, numele ales încuraja pe oricine să conducă în ritmul propriu, fără griji. Cu timpul, identitatea SUBTURAT a evoluat și a început să se formeze o comunitate în jurul proiectului, cu evenimente offline sau online, prezență la saloane auto internaționale sau teste auto.

Astăzi, sub numele SUBTURAT scriu pe acest blog , postez pe o pagină de Facebook cu mai mult de 12k urmăritori și un reach săptămânal mai mare de 30k urmăritori și păstrez o prezență activă pe Instagram (mai mult de 7k urmaritori) plus alte platforme sociale. În același timp, comunitatea a crescut cu pagini separate, fiecare cu nișa sa de interes: @masinialebucurestiului pentru “car spotting”, @italiencele pentru mașini produse în Italia, @secretlifeofminis pentru totul legat de MINI și @hotwheelsro pentru pasionații de machete Hot Wheels.

Cifre la final de 2023

  • 351k vizualizări ale postărilor de pe Facebook, 12k fani, 3.4k like-uri, 205 comentarii;
  • 286k vizualizări IG @subturat, 23k likes, 852 comentarii;
  • 90k cititori unici subturat.ro, 22 articole noi.
2020 colaj

Proiecte SUBTURAT

Alpha Roadtrip

Organizând întâlniri locale între pasionații de mașini, am observat nevoia de a lasă în urmă orașul, traficul și grijile și de a pune accentul pe șofat, drumuri întinse și relaxare totală. Așa s-a născut ideea unui roadtrip, Alpha Roadtrip. Începând cu un traseu scurt, de 440 kilometri, cei 21 de participanți au prins gustul expedițiilor și s-au întors în 2017 pregătiți pentru mai multe provocări. A două ediție a primit o ruta mai lungă și mai dificilă, care implică atât Transfăgărășanul cât și Transalpina, dar și activități de relaxare și jocuri cu premii oferite de către parteneri. Pentru ediția din 2018 ne-am propus să explorăm și mai mult drumurile patriei și am pornit spre Sfântu Gheorghe, cu câte o oprire pe fiecare circuit important de karting și un campionat ad-hoc între participanți. În 2019, dorind în continuare să explorăm cele mai interesante drumuri din România, am descoperit peisajele și ospitalitatea Dobrogei.

Photowalks

Inspirați de variile trasee care îți permit să cunoști arhitectura și comunitățile orașului, am trasat câteva rute care să pună în valoare superbele automobile care pot fi găsite pe străzile orașului. De la mașini retro unice, abandonate sub cerul liber, la supermasini proaspăt lansate, plimbările au ceva pentru toate gusturile. Depășind limitele Bucureștiului, vizităm în fiecare an Concursul de Eleganță de la Sinaia. În 2023 au participat mai mult de 45 de membri ai comunității.

Track days

În 2022 am organizat prima sesiune de tip track day. Am văzut mașini impresionante (o mini armată Porsche și-a dezlănțuit caii) și diversitatea lor (de la Dacia, la Ferrari) a creat o atmosferă plină de energie. Ediția din 2023 a strâns aproape 80 de participanți veniți din toate colțurile țării. A fost tare fain, poți vedea cum ne-am distrat în after-movie.

Summer Meet

Piesa de rezistență, evenimentul aniversar Summer Meet, a urmat în august. Cu sprijinul Mega Mall am reușit să expunem 12 mașini modificate în interiorul centrului comercial, apoi 115 mașini pe parcarea supraterană. Găsești clipul complet al evenimentului aici.

Echipa SUBTURAT

Oamenii care au scris/fotografiat/organizat/participat la evenimente ca parte a echipei subTURAT, de la stânga la dreapta: Filip, Alex, Rares, Horia, Radu, Cezar si Felix.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close