fbpx
Search

“ADRENALIN – THE BMW TOURING CAR STORY” – documentarul despre istoria BMW Motorsport, pe marele ecran in Romania

Bucuresti. “ADRENALIN -THE BMW TOURING CAR STORY” un documentar unic despre istoria BMW in motorsport, va fi prezentat in cadrul unei proiectii speciale in Romania. Vizionarea pentru public este programata pentru 17 februarie, ora 20.30, in cadrul Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City . Pretul unui bilet este de 30 de lei si acesta poate fi achizitionat deja, in limita locurilor disponibile, de la casele de bilete ale cinematografului sau online, de pe grandentertainment.ro.

Romania este a treia tara din lume unde se organizeaza proiectii ale filmului, dupa Statele Unite ale Americii si Germania. „Atunci cand am fost invitati in Romania, nu ne-am gandit de doua ori. Este o onoare pentru noi sa prezentam filmul nostru comunitatii de pasionati de motorsport de aici. Am fost surprinsi de entuziasmul cu care am fost primit de cei din Europa de Est. In plus, ne bucuram sa fim prezenti intr-un oras interesant in care nu am mai fost pana acum”, a declarat Tim Hahne, regizorul si producator, inainte de prezentare speciala a filmului pentru presa, pe 12 februarie.

„ADRENALIN” ofera o incursiune unica in istoria uneia din cele mai emblematice marci din motorsportul mondial. Este, in acelasi timp, o poveste emotionala, foarte personala, animata de multa actiune si de personaje remarcabile, care au facut istorie in competitii de prestigiu din intreaga lume: „Ne impingeam pe circuit. Mirosul de pneuri incinse. Fumul si urletul motoarelor. Asta era motorsportul adevarat”, Hans-Joachim Stuck, pilot.

Filmul este produs de fratii Tim si Nick Hahne (Germania), o echipa cu experienta bogata in documentare de motorsport. Acestia au petrecut intregul an 2014 calatorind prin Europa, perioada in care au realizat aproximativ 30 de interviuri cu cei mai importanti piloti si reprezentati BMW Motorsport din istoria marcii. De asemenea, cei doi au scos la lumina materiale de arhiva, care anterior nu au fost date publicitatii.

Gratie acestui demers, echipa a produs un documentar de 123 de minute despre sport, despre pasiune si despre eroi care au trait viata la limita. Naratiunea, construita pe baza interviurilor, merge dincolo de istoria cronologica si palmaresul in cursele cu motor. Povestea devine personala si se concentreaza pe experientele individuale ale celor de la volan, vorbeste de provocarile si trairile lor. Istoria se formeaza astfel cu spectacol pe circuit si cu multa emotie in afara lui.

“ADRENALIN – THE BMW TOURING CAR STORY” este cel mai complet documentar despre povestea BMW in competitiile de turisme, care include filmari originale si interviuri cu Jochen Neerpasch, primul director al BMW Motorsport GmbH, si Paul Rosche (Germania), cel care, ca director tehnic, a contribuit la multe dintre cele mai importante succese BMW in motorsport si este considerat „parintele” multora din cele mai spectaculoase motoare BMW. Piloti de legenda precum Johnny Cecotto (Venezuela), Roberto Ravaglia (Italia), Steve Soper (Marea Britanie), Hans-Joachim Stuck (Germania), Marc Surer (Elvetia), Joachim Winkelhock (Germania) si Alex Zanardi (Italia) isi spun povestile in aceasta calatorie prin timp.

Trailer film in limba romana: http://vimeo.com/117942494

 

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close