fbpx
Search

Nasser Al-Attiyah spune ce mașină va pilota în Dakar 2016

Castigatorii editiei precedente a Raliului Dakar, Nasser Al-Attiyah si copilotul sau Matthieu Baumel au dezvaluit cu ce masina vor concura in ianuarie, cand vor reveni in America de Sud. Atletii Red Bull se vor afla iarasi la bordul unui MINI, masina care nu doar le-a adus titlul anul acesta, dar i-a ajutat sa si domine intregul sezon al Cupei Mondiale de Rally-Raid.

Parteneriatul de succes dintre Nasser, Matthieu si masina proiectata de X-raid a facut ca cei doi sa stabileasca timpul de referita pe sase dintre probele speciale ale Dakar 2015. In cele din urma, echipajul a terminat raliul care se desfasoara pe durata a doua saptamani, cu un avans de 35 de minute fata de locul doi. Timpi buni au fost obtinuti si de-a lungul anului, cand pilotul qatarez, copilotul francez si constructorul german au calatorit pe intreg globul pentru etapele din Cupa Mondiala de Rally-Raid.

Continuitatea fiind de partea sa, Nasser revine in Argentina cu un singur gand: sa devina primul om din istoria Dakar-ului care castiga raliul in America de Sud de trei ori la categoria auto.

Nasser, Matthieu si MINI-ul lor trebuie sa lucreze perfect impreuna daca vor sa fie cei mai buni in dificila aventura care ii asteapta in Dakar. Trebuie sa fie rapizi pe terenul care ascunde multe capcane si sa fie atenti la celelalte echipaje care vor face totul ca sa obtina victoria.

Daca vor dori sa inregistreze o victorie record in cel mai dur raliu de pe planeta, campionii en titre vor trebui sa apeleze iarasi la abilitatile de pilotaj si navigatie care le-au adus succes in acest sezon.

 

Declaratii

Nasser Al-Attiyah: ”Chiar simt ca merg in aceasta cursa cu cea mai buna echipa care concureaza in prezent in rally-raid. Pilotez MINI-ul deja de trei ani. In tot acest timp am dobandit multa experienta, atat la teste cat si in curse. Am izbutit sa castig atat in ultimul Dakar, cat si in acest sezon al Cupei Mondiale de Rally-Raid. Asemenea rezultate te ajuta sa savurezi momentul si aduc echipa laolalta, asa ca suntem toti intr-o forma foarte buna pentru noua noastra aventura in Dakar”.

”Sunt foarte mandru ca am reusit sa castig doua editii ale Dakar-ului din America de Sud. Este ceva ce am reusit doar eu si Stephane Peterhansel la categoria auto. Acum planul este sa ma intorc in America de Sud si sa castig iarasi. Ar fi ceva foarte special sa fiu primul pilot care castiga de trei ori Dakar-ul in America Latina si acesta este telul meu in ianuarie.”

”Am ajuns sa cunosc terenul foarte bine pentru ca in ultimii ani am concurat destul de mult in tari precum Argentina. Traseele sunt cu siguranta provocatoare, dar imi place acest lucru. Aceasta nu va fi niciodata o cursa usoara asa ca trebuie sa dai totul pe probele speciale. Un aspect interesant al curselor din America de Sud este atmosfera creata de fani si abia astept sa revin acolo si sa ii revad pe toti.”

Mathieu Baumel: “Sa concuram iarasi in Bolivia va fi din nou foarte interesant si provocator. Primul lucru care trebuie luat in considerare este altitudinea deoarece vom fi la peste 3.000 de metri deasupra nivelului marii, timp de trei sau patru zile. Exista, de asemenea o multime de trasee cu urme, in Bolivia, astfel aceasta devine extrem de dificila din punct de vedere al navigatie. Anul trecut, valurile masive de ploaie din zona au spalat complet toate urmele asa ca intr-adevar a trebuit sa gaseasca propriul nostru drum. Pe de alta parte specialele in Bolivia sunt rapide, accidentate si tehnice mai ales in jurul Salar de Uyuni. Cu toate aceste elemente comprimate in doar cateva zile cred ca etapele din Bolivia vor fi dificile. ”

“Cel mai bun lucru pentru a ajuta la calmarea dupa fiecare speciala este sa asculti muzica pe etapa de legatura care te duce la bivuac. Vom folosi primii kilometri de legatura pentru a ne organiza cu ce avem de facut cand ajungem la bivuac. Dupa care este nevoie sa iti eliberezi mintea, asa ca este bine sa ai ceva timp pentru a vorbi despre orice altceva decat raliul in care esti. De asemenea, la Dakar ai atat de multe peisaje frumoase de care te poti bucura pe etapele de legatura. In cazul in care a fost o zi deosebit de grea poate dorm un pic in masina, dar eu stiu ca atunci cand fac acest lucru Nasser va profita de ocazie si imi va face o fotografie cand trag un pui de somn.”

 

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close