fbpx
Search

Parada Campionilor la Festival of Speed 2016

Goodwood/Bucuresti. BMW Group Classic rememoreaza cele mai spectaculoase succese din motorsport obtinute de-a lungul celor 100 de ani de istorie a companiei. Un numar mare de masini invingatoare si piloti faimosi sunt prezenti la Goodwood Festival of Speed 2016, in sud-estul Angliei. Flerul incomparabil al Mille Miglia, Formula 1, Tourist Trophy, Targa Floria, campionatului de turisme ale Germaniei (DTM) si al cursei de 24 de ore de la Le Mans sunt readuse la viata pe domeniul Lordului March, intre 23 si 26 iunie 2016. O serie de automobile de epoca ce poarta logo-ul alb-albastru vine alaturi de concurenta din trecut. Rolul special pe care compania il va avea la Festival of Speed in anul centenar va fi evidentiat in mai multe moduri, iar BMW Group va prezenta sculptura care este dezvaluita, conform traditiei, in fata Goodwood House, in momentul deschiderii evenimentului.

 

De asemenea, BMW este “Honoured Marque” la editia din acest an a Festival of Speed. Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, s-a alatura Lordului March pentru a deschide week-endul de cursa cu o plimbare cu BMW 507 din 1957. Cursele de coasta care reprezinta momentul central al week-endului vor marca si ele o aniversare. In urma cu 80 de ani, bunicul gazdei din prezent a organizat o cursa de coasta privata, care va fi sarbatorita in acest an. Aceasta cursa a fost momentul de inceput al traditiei motorsportului pe domeniul Goodwood House. Din 1993, cursa de coasta a fost o constanta la care s-au prezentat automobile si motociclete legendare din diferite ere ale istorie motorsportului. Acestea continua sa-i incante pe spectatori prin nivelul impresionant de putere, dinamica si fascinatie.

 

O reuniune cu invingatorii Mille Miglia, campionatului mondial de Formula 1 si campionii din anduranta si turisme

Si anul acesta, vehicule de la diferiti constructori, echipe si grupari de curse participa la Parada Campionilor. Ele sunt conduse de un numar mare de piloti faimosi si de succes. Unii dintre acestia inca mai concureaza, in timp ce altii s-au retras din activitatea competitionala. Garda de onoare a BMW Group Classic cuprinde 13 legende din motorsportul pe patru roti si cinci modele clasice pe doua roti. Acestea sunt conduse de BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé, care a castigat clasamentul general in editia 1940 a Mille Miglia, cu un nou timp-record. De asemenea, Brabham BMW BT52 ocupa un loc de onoare in colectia BMW Group Classic. In 1983, acesta a fost primul monopost din istoria Formulei 1 care a castigat titlul mondial cu ajutorul unui motor turbo. Acum trei ani, masina de curse a fost restaurata complet pentru a fi complet functionala, iar italianul Riccardo Patrese va pilota monopostul la Goodwood. El a facut parte din echipa Brabham BMW in 1983 si a devenit vicecampion mondial de Formula 1 in 1992.

 

In 1999, francezul Yannick Dalmas a fost membru al echipajului care a dus BMW V12 LMR spre victorie in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Inca o data, el se va afla la volanul prototipului sport pentru Festival of Speed in 2016. Dalmas se va reintalni si cu McLaren F1 GTR. Si acest model este propulsat de un motor BMW cu 12 cilindri si a triumfat cu masina la Le Mans in 1995. Pilotul britanic Steve Soper se va afla la volanul acestei masini la Goodwood. El a pilotat un BMW spre victorie in cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps in 1992 si 1995.

 

De asemenea, doi italieni se vor alinia la startul cursei de coasta. In 2005, ei au castigat campionatul de turisme al Italiei cu un model BMW 320i ca pilot si director de echipa: fostul pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi si Roberto Ravaglia. Astazi, Zanardi este pilot oficial BMW si ambasador al marcii BMW. El va pilota BMW Z4 GT3, care a fost adaptat special pentru a indeplini nevoile unui sportiv cu ambele picioare amputate. Anul trecut, el a participat cu aceasta masina in cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps. In 1987, Ravaglia a pilotat BMW M3 spre victorie in prima editie a Campionatului Mondial pentru Turisme (WTCC), apoi a urmat o serie de alte succese cu automobilele marcii, inclusiv titlul in campionatul de turisme ale Germaniei , in 1989. La editia din acest an de la Goodwood, el va pilota BMW M3 DTM din 2012. Acest automobil a fost cel cu care BMW a sarbatorit revenirea perfecta prin victoriile in clasamentul general al pilotilor, al echipelor si al constructorilor.

 

Istoria succeselor in motorsport ce au fost obtinute de BMW pe doua roti dateaza inca din anii ’20. La editia 2016 a Festival of Speed, BMW Group Classic va privi retrospectiv la primele curse incheiate cu recorduri si motociclete cu supraalimentare, la seria de succese in competitiile pentru motociclete cu atas si la victoriile din Tourist Trophy. In 1976, Helmut Dähne a castigat cursa TT a modelelor de serie de pe Isle of Man pilotand un BMW R 90 S. Dupa 40 de ani, el va urca din nou in saua acelui tip de motocicleta in cursa de coasta de la Goodwood. Recent, australianul Troy Corser a fost considerat unul dintre cei mai de succes piloti ai tuturor timpurilor. Dublul campion mondial de Superbike se va prezenta la Festival of Speed cu un model BMW S 1000 RR din 2014. El a jucat un rol major in dezvoltarea acestei motociclete.

 

Atractii propulsate de BMW: de la Klemm L25, pana la Art Cars si BMW 2002 Hommage

In anii de inceput, compania era cunoscuta ca producator de motoare de avion. Motorul radial cu cinci cilindri realizat de BMW este o reminiscenta a acelei perioade. A propulsat avionul Klemm L25 construit in 1927. Acesta va fi expus in fata Goodwood House. Doua modele ale faimoasei si unicei colectii BMW Art Cars vor fi si ele prezentate publicului.

 

BMW 2002 Hommage este un miracol de design si furnizeaza o reprezentare fantastica a performantelor dinamice pentru toti cei dornici sa o admire. Acum cateva saptamani, acest automobil a avut premiera mondiala la Concorso d’Eleganza Villa d’Este din nordul Italiei. Studiul transfera caracterul si o serie de atribute de design ce simbolizeaza BMW 2002 turbo catre un concept de automobil sport modern. In urma cu 50 de ani, omologul sau istoric a creat senzatie cand a fost lansat ca cea mai puternica versiune a BMW Seria 02. BMW 2002 continua traditia si simbolizeaza o forma concentrata a sloganului The Ultimate Driving Machine care este caracteristic marcii. In consecinta, 2002 Hommage este cel mai nou automobil care isi va verifica potentialul sportiv in cursa de coasta.

 

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close