fbpx
Search

Tranzitia energiei la BMW Group spre surse regenerabile

Bucuresti/München. Cu ocazia conferintei de presa anuale pentru bilant, BMW Group a anuntat ca, pentru prima data in istoria concernului, 51% din electricitatea pe care o utilizeaza la nivel mondial este furnizata din surse regenerabile. Acesta este un punct de reper semnificativ pentru companie, obiectivul sau fiind ca, pe parcursul anilor urmatori, sa creasca treptat ponderea energiei din surse regenerabile la 100%.

 

BMW Group are un plan bine stabilit pentru a realiza tranzitia companiei spre furnizarea integrala a energiei electrice din surse regenerabile. Primul pas este imbunatatirea suplimentara a eficientei consumului de energie in facilitatile sale de pe mapamond. In cea de-a doua etapa, sistemele care genereaza electricitate din surse regenerabile vor fi montate in locatii individuale. In cea de-a treia etapa, BMW Group va achizitiona electricitate din surse regenerabile de la companii de energie de pretutindeni.

 

Ursula Mathar, director pentru dezvoltare durabila si protectia mediului in cadrul BMW Group: “Avem un obiectiv clar si un plan concret pentru tranzitia la energie regenerabila. Cu toate acestea, viabilitatea economica este esentiala pentru implementare. Numai in conditiile-cadru adecvate, planurile noastre vor putea fi puse in aplicare pas cu pas pe pietele individuale din lume”.

 

Aproximativ 51% din electricitatea furnizata catre BMW Group in lumea intreaga este deja obtinuta din surse regenerabile de energie. La Leipzig (Germania), BMW Group utilizeaza energie eoliana. La jumatatea anului 2013, patru turbine eoliene au inceput sa functioneze in cadrul uzinei, astfel ca 100% din energia produsa este utilizata in productia modelelor BMW i3 si BMW i8. La uzina din Spartanburg (statul Carolina de Sud, SUA), un sistem de gaz metan furnizeaza aproximativ 50% din energia necesara productiei. La uzina Rosslyn din Africa de Sud, la finalul anului 2014 a fost pusa piatra de temelie pentru o unitate alimentata cu biogaz, care asigura incalzirea, dar furnizeaza si energie. Gazul utilizat provine din produsele reziduale create de fermele de bovine si pui. Punerea in functiune a acestui sistem va permite companiei ca in acest an sa acopere peste 25% din energia necesara uzinei de productie.

 

BMW Group are o abordare integrata a dezvoltarii durabile de-a lungul intregului lant de valori. Pe langa reducerea emisiilor CO2, vasta protectie a mediului, dezvoltarea durabila in lantul de furnizori, accentul pe angajati si responsabilitatea sociala a companiei sunt componente integrale ale strategiei BMW Group. Anual, in raportul de valoare sustenabila, companie publica principalii indicatori si obiective de performanta. In premiera, raportul pentru 2014 va fi publicat la aceeasi data cu raportul anual – 18 martie 2015. Mai multe detalii privind Strategia de Dezvoltare Durabila a BMW Group, precum si principalii indicatori si obiective de performanta se afla la: www.bmwgroup.com/svr.

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close