fbpx
Search

Alfa Romeo Giulia primeste premiul EuroCarBody 2016

Luna octombrie continua seria de distinctii acordate Alfa Romeo, atat pentru modelele clasice, cat si pentru noua esenta a marcii, Giulia. Patru noi premii au fost adaugate in palmaresul Alfa Romeo, cea mai mare rezonanta avand-o titlul EuroCarBody 2016”.

Prestigosul premiu “EuroCarBody”, acordat anual pentru automobilele al caror design si tehnica de carosare reuseste sa surprinda si sa inoveze sectorul auto, a fost inmanat anul acesta catre Alfa Romeo Giulia. Evenimentul a avut loc in Bad Nauheim (Frankfurt), in cadrul celei de-a 18-a conferinte “Automotive Circle International”.

Cele peste 20 de criterii de jurizare pentru modelele participante in cadrul “EuroCarBody” sunt grupate in 5 categorii principale: dezvoltarea si adoptarea de concepte eficiente; conceperea si adoptarea de materiale si solutii eficiente; eficienta procesului de fabricatie; beneficiile transmise clientului final (in termeni de siguranta, ergonomie, confort acustic si calitate); caracterul desavarsit si orientarea tehnica a prezentarii.

Giulia a intrigat juriul unuia dintre cele mai prestigioase premii din lume prin constructia caroseriei, extrem de aerodinamica, dar in acelasi timp rigida si ultra-usoara. Gama larga de materiale din compozitia caroseriei Giuliei se bazeaza pe oteluri ultra-rezistente, incluzand otelurile foarte deformabile cu structura bainitica si martensitica-TRIP si piesele din otel multistrat cu material de amortizare, precum si piese de sustinere usoare, pe baza de aluminiu. Prezentarea Giuliei a impresionat prin numarul de inovatii aduse in procesul de conceptie si  fabricatie, conducand catre cele mai ridicate punctaje in majoritatea categoriilor de evaluare.

Giulia a triumfat cu un scor de 39.46 puncte din maximum 50 posibile asupra competitiei formate din adversari redutabili, precum Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB 11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq si Peugeot 3008.

Acest rezultat confirma angajamentul Alfa Romeo fata de dezvoltarea caroseriilor aerodinamice si orele incomensurabile petrecute in tunelul aerodinamic, care au facut posibila adoptarea celor mai avansate solutii tehnice. Combinate cu inovativele tehnologii de siguranta de la bordul masinii, acestea au facut posibil si rezultatul excelent al Giuliei la testele EuroNCAP: 5 stele la testele de siguranta, cu un comportament excelent in ceea ce priveste protectia la nivelul ocupantilor adulti. Scorul de 98%, inregistrat de Giulia la aceasta categorie, este cel mai mare din istoria testelor Euro NCAP.

[stextbox id=”info”]Text preluat de la reprezentantii PR ai AUTOITALIA.[/stextbox]

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close