fbpx
Search

Echipele BMW folosesc un design special pentru cursa de la Spa

Bucuresti/München, 20 iulie 2015. Doua modele BMW Z4 GT3 care vor participa la cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), pe 25-26 iulie, vor iesi in evidenta ca urmare a designurilor extraordinare. Acest lucru este cat se poate de adevarat pentru echipajul BMW “Dream Team”, cu Alessandro Zanardi (Italia), Timo Glock (Germania) si Bruno Spengler (Canada). Masina va beneficia de un design in stilul benzilor desenate, ca un omagiu adus celebrei serii de benzi desenate belgiene despre pilotul de curse “Michel Vaillant”. Mai mult, designul unuia dintre cele trei BMW Z4 GT3 inscrise de BMW Sports Trophy Team Marc VDS in cursa de casa va sensibiliza audienta cu privire la “Belgian Foundation against Cancer”, o organizatie caritabila pentru care participa echipa belgiana.

“Prioritatea noastra la orice cursa este sa atragem atentia prin succesul nostru in plan sportiv – si suntem increzatori ca ne aflam in pozitia de a reusit acest lucru la cursa de 24 de ore de Spa-Francorchamps”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Cu toate acestea, daca avem ocazia de a multumii fanilor printr-un design special al masinii, suntem foarte fericiti sa profitam de ea. Povestile eroului comic «Michel Vaillant» sunt binecunoscute si in afara granitelor Belgiei. Cred ca acest design este foarte potrivit cu extraordinarul nostru proiect, alaturi de Alex Zanardi, Timo Glock si Bruno Spengler. Sunt incantat ca BMW Sports Trophy Team Marc VDS contribuie si ea la o cauza buna cu un design special.”

Capota modelului BMW Z4 GT3 va fi impodobita cu portretele celor trei piloti BMW – Zanardi, Glock si Spengler -, in timp ce onomatopeea “Vrooaaw” este inscriptionata pe partile laterale ale masinii. Astfel, masina aminteste de “Michel Vaillant”, ale carui aventuri fictive de pilot de curse au bucurat, cu incepere din 1957, numerosi fani din lumea intreaga. Benzile desenate au aparut in revista umoristica “Tintin” si sunt in traditia faimoaselor povesti “Tim & Struppi”. Chiar si in prezent sunt publicate noi aventuri “Michel Vaillant”.

“Cred ca sunt putini piloti care nu au citit povestile «Michel Vaillant» cand erau copii si visau la propriile cariere marete ca piloti de curse”, a spus Glock. “Cand esti tanar, ai nevoie de eroi, iar «Michel Vaillant» a fost un erou de acest gen”, a adaugat Spengler. “Sunt foarte mandru de acest design.”

Modelul special BMW Z4 GT3 ce apartine BMW Sports Trophy Team Marc VDS va concura cu manusi de box pe caroserie. Sub sloganul “Marc VDS & Friends Racing Against Cancer”, o serie de legende ale motorsportului belgian se vor afla la volanul masinii. In cockpit vor urca Eric van de Poele (Belgia) – campionul DTM in 1987, cu un BMW M3 -, Jean-Michel Martin (Belgia) – multiplu castigator al cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps si tatal lui Maxime Martin (Belgia), pilot BMW in DTM -, Marc Duez (Belgia) – un alt castigator al cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps alaturi de BMW – si Pascal Witmeur (Belgia) – vechi prieten al echipei Marc VDS Racing. Cei patru nu vor participa la toata cursa: fiecare va pilota 24 de minute pentru a atrage atentia asupra luptei impotriva cancerului si, in acelasi timp, sa stranga o suma cat mai mare din donatii.

“Nu vor pilota pe parcursul intregii curse, pentru ca vrem sa mentinem costurile de functionare la un nivel minim posibil”, a spus directorul echipei, Bas Leinders (Belgia). “Acest lucru ne va permite sa strangem mai multi bani pentru Fundatia Belgiana Impotriva Cancerului. Pana la urma, acesta este telul proiectului.”

Pe langa cele doua masini cu designuri atractive, BMW Motorsport va concura cu un contingent numeros, care va cuprinde alte noua BMW Z4 GT3.

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close