fbpx
Search

MINI Coupe si MINI Roadster: doi sportivi intra in linie dreapta

Bucuresti. Schimbare la uzina MINI din Oxford: in timp ce cererea la nivel mondial pentru noile MINI cu trei usi, respectiv cu cinci usi – acesta din urma lansat in urma cu cateva luni – continua sa fie tot mai mare, doua variante de model se apropie de final. Cei doi sportivi MINI Coupé si MINI Roadster – ambele fiind modele cu doua locuri – isi vor incheia cariera impreuna, conform programului stabilit. Prin aceasta, constructorul britanic de automobile premium continua schimbarea de generatii a programului sau de modele si din punct de vedere al productiei la uzina din Oxford. Acum, noul MINI cu cinci usi este produs acolo in sapte variante de motorizare, la fel ca la MINI cu trei usi.

Initial, MINI Coupé a fost lansat in “Infernul Verde”: noul model a avut premiera mondiala in cursa de 24 de ore ce se desfasoara pe bucla Nordschleife de la Nürburgring, cu putin inainte de aparitia sa la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), in 2011. MINI John Cooper Works Coupé Endurance a avut o participare reusita in celebra provocare de anduranta, subliniind nu doar calitatile sportive, ci si fiabilitatea primului model cu doua locuri din gama MINI. De atunci, MINI Coupé a oferit o experienta speciala la volan prin sentiment “go-kart” specific marcii, asigurat prin reglajul specific al suspensiei, centrul coborat de greutate si spoilerul spate care se extinde automat la viteze ridicate. Adaptata perfect la proprietatile sale dinamice, forma inconfundabila a acoperisului, cu spoiler integrat, si silueta plata au facut ca MINI Coupé sa beneficieze de o aura sportiva si distinctiva.

Cea mai recenta dovada a popularitatii de care se bucura MINI Coupé a fost victoria sa in categorie la “Best Cars 2015”, sondaj efectuat printre cititori de revistei germane “auto, motor und sport”. Acum, castigatorul clasamentului in categoria automobilelor mici de import intre pe ultima linie dreapta – impreuna cu MINI Roadster, a carui cariera a fost definita de distractie pura a condusului si placere a sofatului unei decapotabile, isi va incheia cariera.

Constructorul britanic premium a reusit sa cucereasca un segment atractiv de automobile si cu MINI Roadster. Primul model decapotabil cu doua locuri din istoria marcii are acoperis textil care se deschide foarte repede – fie manual, fie semiautomat ca dotare optionala. Mai mult, MINI Roadster – asemenea MINI Coupé – ofera un grad impresionant de functionalitate prin portbagajul spatios, completat de o optiune de incarcare.

Noua generatie MINI continua sa ofere emotia unica a marcii intr-o diversitate tot mai mare. Asemenea versiunii MINI cu trei usi, noul MINI cu cinci usi ofera patru motoare pe benzina si trei variante diesel, care acopera un interval al puterii cuprins intre 55 kW/75 CP si 141 kW/192 CP. Cel mai nou membru este sportivul suprem, MINI John Cooper Works, al carui motor turbi cu patru cilindri mobilizeaza cea mai mare putere intalnita vreodata la un model de serie al marcii, 170 kW/231 CP.

Totodata, uzina MINI din Oxford va continua sa produca o garantie a placerii condusului unei decapotabile. MINI Cabriolet este disponibil cu trei variante de motorizare pe benzina si doua diesel, iar MINI John Cooper Works Cabriolet vine sa completeze formula.

In segmentul premium al clasei compacte, MINI Countryman si MINI Paceman continua si ele traseul incununat de succes. Versatiul model cu cinci locuri si cel din segmentul Sports Activity Coupé ofera si ele o gama larga de motoare. In plus, ambele modele pot fi echipate optional cu sistemul de tractiune integrala ALL4, care a fost dezvoltat special pentru MINI.

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close