fbpx
Search

Legendarul Raliu Monte Carlo da startul sezonului 2016 din WRC

Sébastien Ogier spune ca cele trei titluri castigate in Campionatul Mondial de Raliuri il fac sa se simta mai puternic ca niciodata inainte de Raliul Monte Carlo (21-24 ianuarie), unde a luat startul pentru a-si apara coroana.

In timpul discutiei purtate in orasul Gap din Franta, locul unde se afla cartierul general al raliului, in apropiere de satul in care a copilarit Ogier, acesta a precizat ca nu subestimeaza provocarea acestui sezon in care vom avea 14 etape, doar ca victoriile dobandite anterior fac ca lucrurile sa fie mai simple.

”Unul dintre motivele pentru care sunt mai puternic este faptul ca am mai putina presiune pe umeri. Si asta pentru ca orice s-ar intampla, am devenit campion mondial si mi-am implinit visul – si nu doar odata,” spune Ogier.

”Nu spun ca am deja victoria in buzunar si nu imi pasa de rezultat, asta nu este adevarat. Sunt doar mai relaxat. Inca ma bucur de sansa pe care o am sa pilotez aceasta masina fantastica, iar cu o dispozitie un pic mai relaxata sper ca pot obtine iarasi un rezultat bun.”

De trei ori castigator al Raliului Monte Carlo, Ogier crede ca experienta il va ajuta cand va reveni, in acest week-end, in Volkswagenul sau Polo R pentru runda inaugurala a sezonului.

”Experienta te ajuta in general in raliuri. Dar este foarte importanta la Monte-Carlo” spune el. ”Nici macar la teste nu poti intalni toate conditiile. Pot insa conta pe experienta dobandita in editiile anterioare, au fost destul de bune pentru mine si am doua victorii. Stiu ca va fi dificil, nu este niciodata simplu cu alegerea pneurilor si nu este nicio surpriza sa spui ca aceasta va fi cheia raliului. Daca nu vom face nicio greseala aici in ceea ce priveste alegerea pneurilor sau la volan atunci toate ar putea iesi bine.”

O a treia victorie consecutiva la Monte-Carlo ar fi inca un start perfect de sezon pentru Ogier care mizeaza pe obtinerea celui de al patrulea titlu. Dar cu o concurenta puternica venita din partea coechipierilor sai Jari-Matti Latvala si Andreas Mikkelsen, plus o masina noua din partea celor de la Hyundai, lui Ogier nu ii va fi deloc usor.

”Este bine sa ai o concurenta puternica. Anul trecut a trebuit sa fortez foarte mult – sa dau foarte mult. Am mai spus de cateva ori, dar chiar cred ca sezonul trecut a fost cel mai bun sezon al meu, am avut cele mai bune rezultate si nu va fi usor sa le repet, dar acesta este telul meu” afirma Ogier.

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa Red Bull Romania.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close