fbpx
Search

Alfa Romeo Tonale: Metamorfoza

 • Alfa Romeo este onorată să prezinte Tonale, modelul care marchează metamorfoza mărcii către o nouă eră de conectivitate și electrificare.
 • Design inconfundabil italian, extraordinar de fidel conceptului din care își trage originile, tehnologie de ultimă oră, sisteme software și de electrificare create pentru a servi ADN-ului mărcii, un univers de servicii inovatoare, orientate către client.
 • Tehnologie record pentru Tonale,  menită să îmbunătățească experiența de conducere, experiența clienților și să protejeze valoarea reziduală a mașinii.
 • În exclusivitate mondială, Tonale este prima mașină de pe piață echipată cu certificat digital NFT (non-fungible token). Bazat pe tehnologia blockchain și conectat în mod unic, Tonale NFT certifică mașina la cumpărare, apoi evoluează pentru a reprezenta utilizarea acesteia pe parcursul ciclului de viață al mașinii, cu beneficii majore în ceea ce privește protejarea valorii reziduale.
 • Tehnologie în numele siguranței, cu sisteme ADAS de nivel 2, asistență și confort la bord. 
 • Electrificare de ultimă generație. Două niveluri de electrificare – Hybrid și Plug-in Hybrid Q4, dezvoltate de Alfa Romeo pentru a garanta cea mai bună performanță din clasă.
 • Cel mai bun raport de multiplicare pentru direcție din segment (13.6) și padele exclusiviste din aluminiu.
 • Unic în clasa din care face parte, noul Alfa Romeo Tonale adoptă Sistemul de Frânare Integrat (IBS).
 • Distribuție perfectă a maselor între cele două axe – specifică tradiției de construcție Alfa Romeo – și cea mai bună dinamică din clasă.
 • Comenzile se deschid în aprilie, cu ediția de lansare “EDIZIONE SPECIALE”.

DESIGN: FIDEL CONCEPTULUI, ITALIAN ȘI INCONFUNDABIL ALFA ROMEO

Destinat unui client tânăr, metropolitan și dinamic, Alfa Romeo Tonale oferă un design distinctiv, senzual și de perspectivă, lăudând noile canoane stilistice destinate să rămână drept puncte de referință în dezvoltarea gamei Alfa Romeo: jante cu celebrul design în jurul celor 5 cercuri, panoul de instrumente “telescopic”, volanul sport cu 3 spițe și farurile având curbă sinusoidală. Dimensiunile sale compacte – o lungime de 4,53 metri, lățime de 1,84 metri și înălțime de 1,6 metri – cuprind astfel unicitatea design-ului italian și stilul original, contemporan, tipic Alfa Romeo, într-o sinteză între o moștenirea prestigioasă și o privire nerăbdătoare către viitor.

Vedem reapariția trăsăturilor stilistice care au intrat în istoria automobilismului mondial, precum „GT Line”, care merge din spate până la faruri, reamintind de formele modelului Giulia GT și alternând cu volumele pline și elegante, amintind de modele emblematice, precum 8C Competizione. Partea frontală prezintă inimitabilul “Trilobo” și grila distinctivă Alfa Romeo “Scudetto”, care acționează ca punct central.

Farurile „3+3” cu noul Full LED Adaptive Matrix evocă aspectul mândru al concept car-urilor SZ Zagato sau Proteo. Dezvoltate împreună cu Marelli, cele trei module constituie o linie de front unică pentru mașină și oferă simultan lumini de zi, semnale de direcție dinamice și funcția „Welcome and Goodbye” (activată de fiecare dată când șoferul pornește sau oprește mașina), pentru a asigura cele mai bune condiții de iluminare, datorită introducerii a două tehnologii sofisticate. Prima dintre acestea – “Adaptive Driving Beam” – reglează în mod constant luminile de întâlnire în funcție de condițiile specifice de conducere; a doua – “Glare-Free High Beam Segmented Technology” – detectează automat traficul din față și/sau care circulă în sens opus, pentru a evita orbirea celorlalți participanți; în sfârșit, un al treilea modul, activat automat la viraje, asigură cea mai bună iluminare laterală. Aceste tehnologii oferă o eficiență sporită – în ceea ce privește durabilitatea și economisirea energiei, cu o intensitate dublă a luminii față de lămpile convenționale cu halogen și emisii mai reduse – siguranță îmbunătățită, cu mai puțină oboseală a ochilor și un confort de conducere mai bun.

Lămpile din spate preiau aceleași indicații de design ca ale celor din față și formează o curbă sinusoidală, care se înfășoară complet în spatele mașinii, fiind o semnătură cu adevărat unică și distinctivă în privința luminilor.

Senzualitatea și dinamismul mașinii sunt clare și în ceea ce privește luneta cuprinzătoare, un tribut adus lui 8C Competizione, precum și în privința design-ului jantelor din aliaj, care reproduc canonul stilului Alfa Romeo, “telephone dial”, disponibile pe 17”, 18”, 19” și 20”.

Design-ul interior al lui Tonale, care se inspiră din istoria curselor Alfa Romeo, evocă pasiunea acesteia, prin formele sale dinamice și puternice. Liniile echilibrează armonia și efortul, și există un sentiment tangibil că întregul vehicul este întotdeauna gata de pornire.

Totul este concentrat și îndreptat către șofer, chiar dacă interiorul este proiectat și pentru confortul pasagerilor săi. Mediul sportiv și high-tech – așa cum se vede în soliditatea rece a  aluminiului și în căldura și delicatețea pielii și a tapițeriei Alcantara – reflectă, de asemenea, personalitatea unui client tânăr, metropolitan și dinamic.

Printre cele mai caracteristice elemente ale noului model, se remarcă panoul de instrumente „telescopic” cu matricea stilistică clară Alfa Romeo, și volanul cu formă sportivă, care asigură o senzație precisă și fermă a direcției. Acesta este înfrumusețat și cu padelele exclusiviste din aluminiu.

Tunelul central găzduiește o caracteristică esențială Alfa Romeo: noul selector D.N.A. al modului de conducere, iar tabloul de bord orientat către șofer se caracterizează prin orificiile de aer condiționat: cele centrale sunt subțiri, cu orificiile exterioare în celebra formă de „turbină”. Toate acestea sunt înfrumusețate de tema texturii diamant – văzută pe orificiile de ventilație, tunelul central și mânere, inspirată de o procesare mecanică precisă cu gravare laser. Tabloul de bord include, de asemenea, o inserție iluminată din spate cu un efect neașteptat de iluminare de fundal: când panoul este oprit, apare un grafic, iar când este pornit, graficul respectiv dispare și este afișat un fundal nou, folosind iluminarea multicoloră. Aceleași caracteristici 3D pot fi văzute în țesăturile scaunelor, de la versiunile de bază, până la efectul de gradient în culoare de fundal contrastantă din Alcantara și piele vegană, în versiunile cu specificații de top. Scaunele ergonomice sunt potrivirea perfectă pentru utilizarea de zi cu zi, lucrate într-un stil tânăr și dinamic, rezultat din utilizarea țesăturilor din  neopren, întâlnite frecvent în îmbrăcămintea sport. Interiorul lui Tonale este, așadar, o experiență extraordinară, incluzivă, făcută să fie posibilă printr-un habitaclu captivant, primitor, cu caracteristici dinamice, apreciate de pasionații de condus.

COCKPIT SPORTIV, CONCEPUT PE MĂSURA CELUI DE LA VOLAN

Toate comenzile sunt la îndemână și ușor de accesat, atât cele fizice, cât și comenzile digitale, accesate de pe display-ul central. Ca atare, clienții se pot bucura de o experiență de condus captivantă, fără distrageri, în care pasiunea și siguranța coexistă. Acest lucru este evidențiat și de funcția “Wireless Mirroring” pentru Apple CarPlay și Android Auto, standard pe Tonale.

TEHNOLOGIE-RECORD ALFA ROMEO PENTRU PLĂCEREA DE A CONDUCE ȘI PENTRU PĂSTRAREA VALORII REZIDUALE   

În exclusivitate mondială, Tonale debutează alături de tehnologia non-fungible token (NFT), o adevărată inovație în sectorul auto. Alfa Romeo este primul producător auto care conectează o mașină cu un certificat digital NFT. Tehnologia se bazează pe conceptul de „card blockchain”, o înregistrare confidențială și nemodificabilă a principalelor etape din viața unui vehicul. Această caracteristică distinctivă – imediat utilizabilă și durabilă – subliniază natura inovatoare a Alfa Romeo. Cu acordul clientului, NFT-ul va înregistra datele vehiculului, generând un certificat care poate fi folosit ca garanție că mașina a fost întreținută corespunzător, cu impact pozitiv asupra valorii sale reziduale. Pe piața de mașini second-hand, certificarea NFT reprezintă o sursă suplimentară de credibilitate pe care proprietarii sau dealerii se pot baza. Între timp, clienții modelelor rulate vor avea siguranță în alegerea mașinii.

Alfa Romeo interpretează utilizarea software-ului și a conectivității pentru a îmbunătăți experiența șoferului, care este și rămâne în centrul atenției. Tonale vine așadar cu cea mai avansată tehnologie, pentru a asigura o experiență conectată și confortabilă, păstrând în același timp plăcerea de a conduce, tipică unui Alfa Romeo.

Noile funcții majore ale Alfa Romeo Tonale includ funcțiile de asistent vocal Amazon Alexa încorporate, astfel încât să vă puteți „simți întotdeauna ca acasă” în mașină, făcând experiența de zi cu zi și mai simplă și mai convenabilă. Puteți primi actualizări constante despre starea vehiculului din confortul casei dvs., puteți afla nivelul de încărcare și/sau combustibil, puteți căuta puncte de interes, puteți găsi cea mai recentă locație a mașinii dvs., puteți trimite comenzi de blocare și deblocare de la distanță și multe altele. „Alexa” poate fi folosit și pentru a-i cere să adăugați produse la lista de cumpărături, pentru a căuta un restaurant în apropiere sau pentru a regla luminile sau încălzirea conectate la sistemul dvs. de automatizare a locuinței, totul în timp ce rămâneți concentrat la drum. Pe piețele selectate, puteți permite curierului Amazon să vă livreze pachetul direct în mașină, în deplină siguranță.

Alfa Romeo Tonale este echipat cu “Alfa Connect Services”, suita care oferă conectivitate avansată la bordul mașinii, precum și o varietate de servicii create pentru siguranță și confort: My Navigation, My Wi-Fi, My Remote, My Car, My Assistant, My Fleet Manager.

Conectivitate de top și un nou sistem infotainment 

Tonale vine în standard cu un sistem de infotainment complet nou. Cu un sistem de operare Android personalizabil și conectivitate 4G cu actualizări Over-the-Air (OTA), acesta oferă inclusiv conținut, funcționalități și servicii care sunt mereu actualizate. Acest sistem include un ecran complet digital de 12,3 inchi, unitatea principală cu ecran tactil de 10,25 inchi și o interfață multitasking fluidă și sofisticată, astfel încât puteți vedea totul dintr-o privire, fără a vă distrage atenția de la drum. Însumând 22,5”, cele două ecrane mari Full TFT sunt cele mai bune din acest segment, iar cu noua interfață HMI (Human Machine Interface) ai toate funcțiile la îndemână.

În mijlocul panoului de bord, cu designul istoric „telescopic”, se face ușor remarcat noul ecran TFT complet digital de 12,3”, pentru a accesa toate datele mașinii și setările pentru tehnologiile de conducere autonomă. Cluster-ul poate fi, de asemenea, reconfigurat, folosind trei layout-uri: Evolved, Relax și Heritage, acesta din urmă inspirat de modelele iconice ale mărcii.

Încorporat în tabloul de bord este un ecran tactil inovator de 10,25” inspirat de cele mai recente smartphone-uri, pentru a satisface gusturile și nevoile oricărui client. Sistemul a fost dezvoltat pentru a funcționa cu widget-uri, componente grafice concepute pentru interacțiunea intuitivă cu toate caracteristicile, care pot fi personalizate rapid prin drag and drop. Fiecare utilizator își poate crea propria pagină de pornire, unde fiecare dintre caracteristicile mașinii este o aplicație în sine.

Noile sisteme ADAS sporesc emoțiile pozitive ale conducerii autonome de nivelul 2

Tehnologia este, de asemenea, în slujba siguranței și confortului: conducerea autonomă de nivelul 2, cu noile Sisteme Avansate de Asistență a Șoferului (ADAS) acționează în conformitate cu filosofia Alfa Romeo. Din nou, software-ul este în slujba ADN-ului mărcii, accentul rămânând pe șofer. Prin urmare, toate sistemele funcționează fără a interfera cu experiența șoferului, unde controlul și emoțiile condusului rămân intacte.

Acestea includ „Intelligent Adaptive Cruise Control” (IACC), „Lane Centering” (LC) și „Traffic Jam Assist” – care reglează automat viteza și traiectoria, menținând mașina în mijlocul benzii și la distanță de vehiculul din fata, asigurând astfel siguranța și confortul. Tonale este, de asemenea, echipat cu alte dispozitive și tehnologii inovatoare care perfecționează interacțiunea dintre șofer, vehicul și drum: de la „Frânare de urgență autonomă” (AEB) pentru a alerta șoferul de pericol și pentru a activa frânele pentru a evita sau atenua orice coliziune cu un pieton sau un biciclist; la „Drowsy Driver Detection” care avertizează șoferul dacă devine somnolent; de la „Blind Spot Detection”, care detectează unghiurile moarte din spate și semnalează orice vehicule care se apropie – pentru a evita coliziunea, la „Rear Cross Path Detection”, pentru pentru avertizarea cu privire la vehiculele ce se apropie din lateral în timpul deplasării cu spatele, până la cameră 360° de înaltă rezoluție cu ghidaj dinamic.

ELECTRIFICARE LA CELE MAI ÎNALTE STANDARDE, CU SOLUȚII PERSONALIZATE PENTRU AMPLIFICAREA ADN-ULUI MĂRCII

 • Noul propulsor Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 1,5 litri cu 4 cilindri de 160 CP cu turbocompresor cu geometrie variabilă și injecție directă de benzină de 350 bari își face debutul exclusiv în versiunea hibridă a lui Tonale.
 • Versiunile hibride sunt disponibile cu două variante de putere, 130 CP și 160 CP, ambele cu tracțiune față, noua transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte și un motor electric „P2” de 48 volți, 15 kW, 55 Nm, ce poate propulsa roțile chiar și atunci când motorul cu ardere internă este oprit.
 • Diferitele „Funcții EV” din sistemul hibrid avansat de pe Tonale înseamnă că mașina poate demara și poate călători în modul electric la viteze reduse, dar și atunci când parchează sau se deplasează cu viteză de croazieră.
 • Versiunea Plug-in Hybrid Q4 de 275 CP cu tracțiune integrală este cea mai bună din clasă, cu o autonomie în modul electric de până la 80 km în ciclul urban. Este cea mai puternică și eficientă versiune, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde.

Pentru marca noastră, Tonale marchează un punct de intrare natural în lumea electrificării, dar fidel abordării sale îndrăznețe. Alfa Romeo stabilește o paradigmă: electrificarea trebuie să servească mărcii și ADN-ului, cu misiunea de a reinventa sportivitatea pentru secolul al XXI-lea. Este un angajament concret pentru o mobilitate durabilă orientată spre viitor, rămânând în același timp fidel valorilor sale fondatoare. 

Două niveluri de electrificare, Hybrid și Plug-in Hybrid: Tonale lansează motorul Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 160 CP, o exclusivitate pentru Alfa Romeo. Turbocompresorul cu geometrie variabilă asociat cu transmisia Alfa Romeo TCT cu dublu ambreiaj cu 7 trepte și motorul electric „P2” de 48 volți, 15 kW și 55 Nm, face posibil ca motorul pe benzină de 1,5 litri să propulseze automobilul chiar și atunci când motorul cu ardere internă este oprit. Alfa Romeo a optat pentru această soluție tehnică pentru a oferi o experiență electrificată autentică. Transmisia permite pornirea și deplasarea în modul electric la viteze mici și la parcare. La momentul lansării va fi disponibilă și versiunea hibridă de 130 CP, de asemenea asociată cu transmisia Alfa Romeo TCT cu 7 trepte și motor electric „P2” de 48 volți.

Performanța de top este garantată de unicul Plug-in Hybrid Q4 de 275 CP, ce realizează o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde, având o autonomie în modul pur electric de până la 80 km în ciclul urban (peste 60 km în ciclul mixt), cele mai bune valori din segment. Ca standard pentru grupul motopropulsor Plug-in Hybrid, tracțiunea Q4 asigură un nivel de siguranță și plăcere de a conduce de neegalat.

CEA MAI BUNĂ DINAMICĂ DE CONDUCERE DIN CLASĂ GRAȚIE SOLUȚIILOR TEHNICE DEDICATE

Tonale este un reper în segment în ceea ce privește dinamica de conducere. Acesta asigură un comportament impecabil, asemănător unei mașini sport, dovedit de cea mai bună repartizare a maselor, cea mai precisă direcție din segmentul său (13.6), și de faptul că este singurul model din clasa sa echipat cu Sistem de Frânare Integrat (IBS) și care include padele fixe din aluminiu pentru schimbarea treptelor de viteză. Adoptarea etrierelor monobloc Brembo cu 4 pistoane alături de discuri ventilate față și discuri pline spate, contribuie la îmbunătățirea performanței de frânare. Tonale optează pentru sistemul de suspensie MacPherson complet independent, cu Amortizoare Inteligente (Frequency Selective Dampers – FSD). Iar pentru a-și îmbunătăți și mai mult calitățile excepționale ale ținutei de drum, chiar și pe suprafețe cu aderență redusă, noul Tonale oferă două soluții de propulsie: tracțiune integrală Q4 în versiunea Plug-in Hybrid e-Q4 și tracțiune față în versiunile Hybrid și diesel. Acestea din urmă sunt echipate și cu diferențial electronic autoblocant Alfa Romeo. Specificațiile sunt completate cu suspensia activă „Dual Stage Valve” cu amortizare controlată electronic. Pe scurt, a sta la volanul noului Tonale echivalează cu o experiență de condus captivantă care devine o invitație la călătorie, indiferent de destinație.

NOUA STRATEGIE DE ECHIPARE

Alfa Romeo Tonale introduce o nouă strategie de gamă, ceea ce face configurarea de către client și mai ușoară. Sunt disponibile două niveluri de echipare – Super și Ti, ambele cu specificații clar definite, care răspund nevoilor celor mai exigenți clienți. Nivelurile de echipare Super, deschizătoarele de drum către experiența unică Alfa Romeo, pot fi personalizate cu pachetul Sprint, care include numeroase opțiuni cu o puternică conotație sportivă. Alternativ, nivelul de echipare Ti – care sporește eleganța și caracterul distinctiv ale lui Tonale – poate fi adăugat la pachetul Veloce, pentru a atinge vârful în ceea ce privește performanța și sportivitatea.

CLIENȚII ÎN CENTRUL UNIVERSULUI ALFA ROMEO: CALITATEA PRODUSELOR ȘI A SERVICIILOR

Cu Tonale, Alfa Romeo lansează o serie de noi servicii, care redefinesc experiența clienților și vor acoperi întreaga gamă a mărcii.

O experiență digitală: experiența de achiziție a clienților se poate desfășura online din confortul casei, în trei pași simpli, prin accesarea unei interfețe identice cu cea folosită de dealeri.

Garanție extinsă: Eforturile neîncetate de îmbunătățire a calității produsului final au dus la disponibilitatea unei garanții extinse Alfa Romeo inovatoare, prelungind protecția componentelor principale ale vehiculului la 5 ani. Garanția pentru bateriile de pe versiunile hibride Tonale a fost extinsă și ea la 8 ani sau 150.000 km parcurși, devenind cea mai bună ofertă din segment.

Alfa Romeo Certified este dedicat clienților din piața de mașini second-hand. Scopul este de a asigura o experiență de cumpărare identică cu cea a achiziționării unui vehicul nou. Principalele caracteristici ale serviciului sunt următoarele:

 • Acoperirea garanției echivalentă cu cea a unei mașini noi
 • „Satisfacție sau banii înapoi”, în 10 zile sau 1.000 km
 • Fără costuri de întreținere, pentru 15.000 km sau 1 an
 • Verificare în 120 de puncte
 • Servicii post-vânzare și finanțare personalizate
 • Test drive
 • Asistență rutieră 24/7 în Europa pe durata perioadei de garanție
Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close