fbpx
Search

Noile modele smart se lanseaza in Romania

Bucuresti. Gama completa de noi modele smart (fortwo si fourfour) este prezentata oficial in Romania in data de 4 decembrie 2014 in sase versiuni (3 versiuni de motorizare pentru fiecare model). Modelele vor fi disponibile la test-drive in showroom-ul din cadrul singurului centru autorizat de vanzari smart – Autoklass Pipera.

Prin intermediul noilor motorizari de baza de 45 kW pentru fortwo si forfour, dar si cu motorul de top de 66 kW disponibil de acum si pentru forfour, gama de modele disponibile este extinsa la un numar de sase versiuni. Preturile incep de la 8.700 euro (fara TVA) pentru modelul fortwo si de la 9.250 euro (fara TVA) pentru modelul forfour.

Chiar si in cazul celor mai accesibile versiuni disponibile, noile smart fortwo si forfour sunt echipate standard cu dotari importante de siguranta si confort. Echiparile standard includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, inchidere centralizata cu telecomanda, confirmare vizuala a inchiderii masinii si imobilizator, cruise control cu limitator de viteza (limitare variabila a vitezei), termometru temperatura exterioara cu indicator de inghet, instrumentar de bord cu display LCD cu grafica monocromatica si computer de bord, geamuri electrice fata. Mai mult, sistemul de directie asistata electric Direct-Steer este si el oferit standard. Toate versiunile noilor modele smart indeplinesc deja normele de poluare Euro 6.

Combinatii practice de dotari: pachetele de optionale passion, prime si proxy sunt liniile de echipare care pot echipa noile modele smart fortwo si forfour pentru a oferi personalizare masinii, mai ales la interior. Printre dotarile comune ale celor trei linii de echipare gasim volanul multifunctional imbracat in piele, un instrumentar de bord echipat cu display central TFT color cu diagonala de 3.5 inch si scaune incalzite.

smart a combinat numeroase dotari de confort si siguranta in cinci pachete practice si convenabile la achizitie:

  • Pachetul Sports (599 euro cu TVA) sporeste caracterul dinamic al masinii atat la nivel vizual, cat si din punct de vedere tehnic. Acesta coboara garda la sol a masinii cu 10 mm si astfel centrul de greutate coborat ofera o tinuta de drum mai sportiva. Pachetul Sports reprezinta o dotare standard pentru linia de echipare proxy si este optional pentru passion si prime.
  • Pachetul LED & Sensor (532 euro cu TVA) include faruri cu functie „welcome home” si lumini de rulare pe timp de zi cu LED ce folosesc tehnologia fibrei optice, stopuri full-LED si faruri de ceata fata. In acest pachet mai primiti si senzorul de lumina si ploaie care combina in mod ideal confortul si siguranta activand automat stergatoarele si farurile atunci cand acestea sunt necesare. Este standard daca se aleg liniile de echipare passion, prime sau proxy.
  • Cu ajutorul Pachetului Comfort (282 euro cu TVA) fiecare sofer isi poate gasi pozitia ideala de condus. Scaunul soferului si coloana de directie sunt reglabile pe inaltime, iar oglinzile sunt reglabile electric.
  • Pachetul Cool & Audio (1.146 euro cu TVA pentru 52kW/66kW, respectiv 990 euro cu TVA pentru 45kW) iti ofera posibilitatea de a te bucura tot timpul de o temperatura perfecta in habitaclu, de a asculta muzica la o calitate foarte buna si de a beneficia de telefonie hands-free prin Bluetooth. Sistemul de climatizare automata este dotat cu un filtru special care elimina aproape complet praful fin si polenul. Sistemul Audio ofera conectivitate Bluetooth® si in combinatie cu un smartphone echipat cu aplicatia gratuita smart cross connect ofera si navigatie. Pachetul Cool & Audio este oferit standard cu echiparea proxy.
  • Pachetul Cool & Media ofera un sistem de climatizare automata al carei filtru special ofera aer rece si proaspat lipsit de polen. Sistemul de entertainment oferit in acest pachet se numeste smart Media-System si beneficiaza de un touchscreen cu diagonala de 17.8 cm (7 inch) care suporta comenzi sub forma de gesturi. Mai mult, el ofera un sistem de navigatie cu informare asupra traficului. Acest pachet este disponibil pentru passion si prime la 1.772 euro cu TVA sau la 698 euro pentru proxy.

 

Si mai multe posibilitati de echipare: dotari optionale

In plus fata de liniile de echipare si de pachetele de optionale este disponibila o lista de optionale individuale pentru noile generatii ale modelelor smart. O noutate absoluta este sistemul audio JBL Soundsystem (568 euro cu TVA pentru fortwo si 620 euro cu TVA pentru forfour), ce produce un sunet impresionant de puternic. Sistemul audio JBL include un amplificator de sunet digital – DSP, pe sase canale cu o putere maxima de 240 de watt in fortwo si unul similar dar cu opt canale si o putere maxima de 320 de watt pentru forfour. Un total de 8 (fortwo) respectiv 12 (forfour) difuzoare hi-fi ofera un sunet de o calitate exceptionala. Un difuzor este amplasat central pentru gama larga de sunet, doua tweetere sunt amplasate in dreptul oglinzilor retrovizoare laterale, doua difuzoare pentru sunetele medii sunt amplasate in usi (la forfour exista doua si in portierele spate), doua alte difuzoare pentru gama larga sunt amplasate in partea din spate si un subwoofer amovibil este montat in partea stanga a portbagajului.

Alte dotari care pot personaliza noile smart fortwo si forfour si mai mult sunt scaunele fata incalzite (272 euro cu TVA), sistemul de climatizare automata (964 euro cu TVA), instrumentar amplasat pe bord cu ceas analogic si turometru (156 euro cu TVA), sistem de asistenta la parcarea cu spatele (313 euro cu TVA) si camera video pentru mersul inapoi (360 euro cu TVA).

O optionala speciala este disponibila pentru forfour – scaunele spate „readyspace” (260 euro cu TVA). Acest sistem de rabatare al scaunelor poate fi actionat foarte rapid pentru a se creste spatiul de incarcare interior pe inaltime cu 12 cm, operatiune foarte simpla deoarece usile spate se deschid foarte amplu la aproape 90 de grade. Un plafon din material textil rabatabil electric (1.032 euro cu TVA) este o alta optionala speciala pentru smart forfour.

O poveste de succes – ideea care s-a impus global

smart este acum disponibil pe 46 de piete in toata lumea, marca fiind lansata de curand si in Rusia. La inceputul lui 2014, smart fortwo a castigat titlul „Microcar of the Year” pentru al cincilea an consecutiv. De la lansarea primului model pe piata in 1998, peste 1.6 milioane de smart fortwo au fost produse si livrate clientilor.

In Romania, livrarea noilor modele catre primii clienti urmeaza sa se faca incepand din 8 decembrie. Modelele smart sunt comercializate exclusiv de catre centrul Autoklass Pipera – Sos. Bucuresti Nord, nr. 18, Voluntari, Ilfov.

[stextbox id=”info”]Text preluat de la reprezentantii PR ai Mercedes-Benz Romania.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close