fbpx
Search

BMW multiplu castigator de premii in 2014

Bucuresti. Pentru BMW, 2014 a fost, sub toate aspectele, unul de succes, cu peste 50 de premii nationale si internationale. Castigatorii distinctiilor au fost alesi de jurii formate de cititorii revistelor de specialitate sau de jurnalisti specializati care au ales invingatorii in diferite domenii si categorii. Spectrul de distinctii variaza de premii pentru design, dezvoltare durabila, sportivitate si inovatie pana la conectarea inteligenta a automobilelor.

Succes international
Printre cele mai importante premii s-au numarat renumitul “International Engine of the Year Award”, castigatorul fiind determinat de un juriul de specialitate compus din 82 de jurnalisti auto din 34 de tari. Motorul de 3,0 litri – pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie – cu tehnologie BMW TwinPower Turbo a fost declarat castigatorul ravnitului premiu in categoria sa pentru a patra oara consecutiv. Acelasi juriu a premiat modelul BMW i3 cu titlul “World Green Car of the Year”, recunoscand si tendinta pe care o impune prin designul sau cu titlul “World Car Design of the Year”. In SUA BMW a obtinut inca o data doua premii la 2015 Ward’s 10 Best Engines: pentru propulsorul BMW i3 si noul motor de 3 cilindri benzina, Twin PowerTurbo, prezentat pe MINI si BMW.

Colaborarea dintre “Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design” (Muzeul pentru Arhitectura si Design Chicago Athenaeum) si “European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies” (Centrul European pentru Arhitectura, Designul Artei si Studii Urbane) au distins BMW Seria 3 GT si BMW Pininfarina Gran Lusso Concept cu “Good Design Award”.

Pozitia de lider tehnologic detinuta de BMW ConnectedDrive in domeniul sistemelor de asistenta a fost confirmata de locurile fruntase la nivel national si international. BMW a primit “Euro NCAP Advanced Award” pentru sistemul de avertizare la pietoni cu functia City Braking, un sistem de asistare a conducatorului care reduce pericolul unei coliziuni cu pietonii in traficul urban. Mai mult, noua tehnologie BMW Laserlight a fost distinsa cu “Editorial Award for Technology 2014”, acordat de revista AutoScout24 in cadrul Internet Auto Award, cel mai important premiu public pentru internet din Europa pentru industria auto.

De asemenea BMW i8 a fost votat “Top Gear Magazine’s Car of the Year” de catre revista britanica Top Gear. In decizia sa, revista a mentionat ca “BMW este un reper in istoria automobilului si o afirmatie glorioasa pentru un viitor interesant si pozitiv”. In Germania, cititorii revistei de specialitate “auto, motor und sport” s-au numarat printre cei care au votat BMW i3, BMW Seria 4 Coupé si BMW Seria 5 ca fiind “Best Cars”.

Designul BMW la cel mai inalt nivel
Anul 2014 a insemnat acordarea “Red Dot” mai multor modele BMW. “Red Dot Design Award” este conferit de un juriu international format din specialisti in cadrul unei competitii de design organizata de Centrul de Design al landului Renania de Nord-Westfalia pentru produse cu o calitate remarcabila a designului. Premiul a fost primit de BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 3 GT, BMW Seria 4 Coupé si Cabriolet, precum si de BMW i3 la categoria “Best of Best”. De asemenea, si BMW i8 a primit “Red Dot Award”. Mai mult, automobilul a fost distins de Industrie Forum Design e.V cu “iF product design award 2014” ca recunoastere a stilului sau inovator.

Premii importante pentru dezvoltare durabila, eficienta si calitate
Succesul BMW in competitia “Green Mobility Trophy” organizata de “Auto Zeitung” subliniaza in cea mai impresionanta maniera angajamentul ferm al marcii fata de problemele de mediu si de dezvoltare durabila. In 2014, BMW a castigat sase dintre cele sapte premii. Aproximativ 14.000 de cititori ai revistei de specialitate si-au exprimat voturile in favoarea automobilelor si tehnologiilor sustenabile si eficiente. BMW i3 s-a clasat de doua ori pe primul loc: cea mai buna masina electrica si cea mai buna masina cu constructie usoara. BMW i8 a fost votat “Cel mai bun automobil hybrid”. Mai mult, BMW 320d EfficientDynamics Edition a fost distins cu titlul “Best Economy Diesel”, iar motorul BMW de doi litri, cu patru cilindri, cu titlul “Best Downsizing Engine”.
Politica unica de dezvoltare durabila a marcii BMW a obtinut victoria in “Green Mobility Trophy” la categoria “Brandul cu cea mai buna protectie a mediului”. In plus, BMW a primit “GTÜ Quality Trophy 2014” pentru calitatea tehnica remarcabila a automobilelor sale si service-ul bun. Premiul a fost acordat de GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) pe baza datelor obtinute din aproximativ cinci milioane de inspectii auto.

BMW i3, conceptul revolutionar care a fost conceput din start pentru electromobilitate si care dispune de un habitaclu cu structura din carbon foarte rezistent si ultrausor, i-a incantat pe jurnalistii de specialitate din lumea intreaga. De exemplu, pe langa premiile nationale si internationale de design, automobilul a fost recompensat cu “Premiul Paul Pietsch” acordat de revista “auto, motor und sport” pentru cel mai inovator concept tehnologic. Al doilea model din portofoliul BMW i, automobil sport hybrid BMW i8, a fost si el distins cu premii, printre care “Auto Trophy” decernat de publicatia auto “Auto Zeitung”. Cititorii au votat BMW i8 ca fiind “Cel mai bun automobil nou” si “Cel mai bun automobil electric/hybrid”.

Dubla victorie pentru BMW M3 Sedan si BMW M4 Coupé
Modelele sportive BMW au fost intotdeauna sinonime cu placerea remarcabila a condusului. Imediat dupa lansarea pe piata in iunie 2014, cele doua modele de inalta performanta BMW M3 si BMW M4 au fost imediat desemnate drept castigatoare de cititorii revistelor de specialitate. Ambele modele au primit “sport auto Award 2014”, acordat de “sport auto”, si “Sportscars of the Year”, conferite de “Auto Bild Sportscars”.

Pozitia de lider tehnologic in domeniul conectivitatii automobilelor confirmata inca o data
Ca si in anul 2013, BMW ConnectedDrive a fost distins si in 2014 cu “Golden Computer”, pentru conectarea inteligenta a automobilului, de catre cititorii “Computer Bild”, revista de computere cu cel mai mare tiraj din Europa, si ai altor doua publicatii din acelasi grup, “Computer Bild Spiele” si “Audio Video Foto Bild”, precum si de cei ai computerbild.de. Mai mult, BMW ConnectedDrive a reusit sa se impuna si in sondajul efectuat printre cititorii publicatiei de specialitate “connect”, castigand “connect Community Award 2014” la categoria “Conectivitatea Automobilului”. Sistemul, s-a explicat, a castigat votul datorita rolului sau de deschizator de drumuri. Acest succes, care s-a bazat pe voturile a aproximativ 100.000 de cititori, subliniaza pozitia de lider pe care BMW o detine in domeniul conectivitatii automobilelor.

Combinatia intre competenta auto si cea pentru computere a cititorilor face ca aceste premii sa fie importante. 42.700 de cititori ai revistei auto “auto, motor und sport” si ai celei de computere “CHIP” au decis: “Car Connectivity Award” se acorda sistemului BMW de asistare a conducatorului Driving Assistant Plus la categoria “Sisteme de Asistenta” si sistemului BMW Head-Up Display in categoria “Concepte de Operare”. “Auto Bild” si “Computer Bild” au acordat “Connected Car Award” pentru solutiile multimedia si de entertainment din portofoliul BMW ConnectedDrive si au apreciat sistemul de informatii in timp real despre trafic RTTI cu “Pionier Award” pentru inovatii deschizatoare de drumuri.

Cateva dintre cele mai importante premii acordate BMW in 2014:
Distinctii conferite de World Car Awards:
– World Green Car of the Year pentru BMW i3
– World Car Design of the Year pentru BMW i3
– Motorul Anului pentru motorul BMW de 3,0 litri, pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie

Distinctii acordate de Euro NCAP:
“Premiul Euro NCAP Advanced”:
– sistemul de avertizare la pietoni cu functia City Braking
– sisteme de asistare a conducatorului din portofoliul BMW ConnectedDrive

Distinctii acordate de “auto, motor und sport”:
“Best Cars”:
– BMW i3, BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 5 in fiecare din segmentele respective
“Premiul Paul Pietsch”:
– BMW i3 pentru cel mai inovator concept tehnologic
“autonis”:
– BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 4 Coupé: cele mai atractive automobile din segmentele respective

Distinctii acordate de “Auto Zeitung”:
“Green Mobility Trophy”:
– BMW i3 in categoria “Best Electric Car” (Cel mai bun automobil electric)
– BMW i8 in categoria “Best Hybrid Car” (Cel mai bun automobil hybrid)
– BMW 320d EfficientDynamics in categoria “Best Economy Diesel” (Cel mai bun model diesel economic)
– Motorul pe benzina, cu patru cilindri, in categoria “Best Downsizing Engine” (Cel mai bun motor in downsizing)
– BMW ca brandul cu cea mai buna protectie a mediului

“Auto Trophy”:
– BMW i8 ca “Cel mai bun automobil nou” si “Cel mai bun automobil electric/hybrid”

“Design Trophy”:
– BMW i3 in categoria “Automobile de clasa mica/pentru oras”
– BMW i8 in categoria “Automobile sport”
– BMW Seria 2 Coupé in categoria “Clasa compacta”

Distinctii acordate de “sport auto”:
“Premiul sport auto 2014”:
– BMW M135i in categoria “Automobile de clasa compacta”
– BMW M235i in categoria “Modele coupé cu pretul pana la 50.000 de euro”
– BMW M3 in categoria “Modele sedan cu pretul pana la 100.000 de euro”
– BMW M4 in categoria “Modele coupé cu pretul pana la 100.000 de euro”
– BMW 335i in categoria “Modele sedan/break cu pretul pana la 50.000 de euro”

Distinctii acordate de “Auto Bild Sportscars”:
“Auto Bild Sportscars of the Year”:
– BMW M3 in categoria “Modele sedan de serie”
– BMW M4 in categoria “Modele coupé de serie”

Distinctii acordate de GTÜ Gesellschaft für Technische Überwachung:
“GTÜ Quality Trophy” pentru BMW ca cel mai bun brand

Distinctii acordate de “Top Gear Magazine”:
“Top Gear Magazine’s Car of the Year”:
– BMW i8 in categoria “Automobilul Anului 2014”

Distinctii acordate de Centrul de Design al landului Renania de Nord-Westfalia:
“Red Dot Design Award”:
– BMW i3 in categoria “Best of Best” pentru cea mai buna calitate a designului si pentru design ce deschide tendinte
– BMW i8, BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 3 GT, BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 4 Cabriolet pentru calitatea inalta a designului

Distinctii acordate de Consiliul German al Designului:
“German Design Award 2014”:
– BMW i3 in categoria “Transport si Spatiu Public”

Distinctii acordate de Muzeul de Arhitectura si Design Chicago Athenaeum si de Centrul European pentru Arhitectura, Designul Artei si Studii Urbane:
“Good Design™ Award 2013”:
– BMW Seria 3 GT, BMW Pininfarina Gran Lusso Concept in categoria “Transport”

Distinctii acordate de iF Industrie Forum Design e.V:
“iF product design award 2014”:
– BMW i3, BMW i8, BMW X5, BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 3 GT, fiecare in categoria “design de transport/automobile speciale”

Distinctii acordate de Automotive Interiors Expo:
“Automotive Interiors Expo Award”:
– BMW i3 in categoria “Production Interior Vehicle Design of the Year”

Distinctii acordate de “Computer Bild”:
“Golden Computer”:
– BMW ConnectedDrive in categoria “Automobil Conectat”

Distinctii acordate de “Computer Bild” si “Auto Bild”:
“Connected Car Award”:
– “Cele mai bune solutii multimedia si de entertainment”
“Pionier Award”:
– Real Time Traffic Information (RTTI / informatii in timp real despre trafic)

Distinctii acordate de “auto, motor und sport” si “CHIP”:
“Car Connectivity Award”:
– Driving Assistant Plus in categoria “Sisteme de Asistenta”
– Head-Up Display in categoria “Concepte de Operare”

Distinctii acordate de Fundatia Berthold Leibinger:
“Leibinger Prize 2014”:
– tehnologia BMW Laserlight in categoria “Tehnologii cu lumini laser”

Distinctii acordate de “AutoScout24 Magazine”:
“Internet Auto Award”:
– tehnologia BMW Laserlight in categoria “Editorial Award for Technology”
– BMW i8 in catergoria “Automobile electrice”

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

 

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close