fbpx
Search

Nasser Al-Attiyah castiga etapa a doua a Raliului Dakar 2015 si preia conducerea clasamentului general // Cinci MINI ALL4 Racing in Top 10

Nasser Al-Attiyah (Qatar) si navigatorul Mathieu Baumel (Franta) au dus modelul MINI ALL4 Racing spre victoria in cea de-a doua etapa a Raliului Dakar 2015. In cea de-a doua etapa, echipajele au avut de parcurs 625 de kilometri intre Villa Carlos Paz (Argentina) si San Juan (Argentina), inclusiv cea mai lunga proba speciala a acestei editii, care a masurat 518 kilometri.

“A fost o zi buna”, a declarat Al-Attiyah dupa trecerea liniei de sosire. “A fost ceam ia lunga etapa a intregului raliu, asa ca nu a fost una usoara. Chiar dificila, ca sa fiu sincer. Trebuie sa continuam in acest ritm si atunci ne putem gandi la castigarea Dakarului.”

Etapa a fost foarte provocatoare si o buna pregatire pentru etapele dificile care vor urma in cel mai dificil raliu din motorsport. Prima jumatate a etapei s-a desfasurat pe macadam, de-a lungul albiilor secate, dupa care au urmat sectiuni cu macadam fin si nisip. Chiar inainte de sosirea din San Juan, pilotii au avut de trecut cateva dune inselatoare.

Echipajul argentinian Orlando Terranova – Bernardo Graue, tot cu un model MINI ALL4 Racing, a fost rapid la majoritatea punctelor de control ale etapei a doua. Cu toate acestea, cei doi au pierdut peste 22 de minute din cauza unui accident petrecut chiar inainte de finalul tronsonului cronometrat. Ei ocupa locul al zecelea in clasamentul general.

“Ne-am rasturnat de patru ori”, a declarat Terranova. “Dupa aceea, am pierdut mult timp pentru ca a trebuit sa reparam rotile si pompa de combustibil. Dar am ajuns la sosire si acum trebuie sa luptam.”

Joan “Nani” Roma (Spania) si copilotul Michel Périn (Franta) au reusit sa continue competitie dupa ce au avut probleme tehnice in prima etapa. Mecanicii lor au lucrat toata noaptea si au rezolvat problemele. Echipajul iberico-francez continua raliul.

“In primul rand, vreau sa multumesc echipei care a facut o treaba excelenta”, a spus Roma. “Au verificat tot motorul – o nebunie. Dar proba speciala a fost grea. Pe parcursul primilor 300 de kilometri, am pilotat prin praful ridicat de numerosii concurenti din fata mea. Trebuie sa recunosc ca nu a fost usor sa trece peste o asemenea dezamagire aparuta chiar la inceputul Dakarului, dar vom continua sa luptam si sa obtinem maximum posibil.”

MINI a avut o zi a doua foarte buna, in care alte trei echipaje au obtinut clasa in Top 10: Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franta) se afla pe locul al patrulea in clasamentul general, in ciuda raului de mare: “A fost o proba speciala foarte dificila. Am avut un ritm bun pe parcursul primilor 450 de kilometri. Am fortat, darn u foarte mult”, a spus Holowczyc. “Dar ultimii 50 de kilometri au fost oribili pentru mine. Succesiunea de suisuri si coborasuri mi-a indus un rau de mare. Pe tronsonul final de 30 de kilometri, tot ce imi doream era sa trec linia de sosire.”

Echipajul rus Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov a recuperat mult in cea de-a doua etapa si acum se afla pe un promitator loc al cincilea in clasamentul general. Olandezii Erik van Loon si Wouter Rosegaar se afla pe pozitia a saptea in ierarhia Raliului Dakar 2015.

Marti, etapa a treia (San Juan – Chilecito) va duce caravana in muntii Argentinei. Proba speciala de 284 kilometri va fi una mai scurta si mai putin intensa, ceea ce va permite echipajelor sa se bucure de decorul impresionant. Participantii vor avea de traversat varfuri maiestuoase si canioane adanci, pe drumuri virajate de macadam, vor ajunge la altitudini de pana la 3.500 de metri si vor parcurge una dintre cele mai frumoase regiuni ale Argentinei. Altitudinea inalta va fi o provocare si pentru piloti, dar si pentru masini.

Clasament general dupa etapa 2 (Top 5)

1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 6h19:40
2. De Villiers – Von Zitzewitz 6h27:22
3. Ten Brinke – Colsoul 6h29:22
4. Holowczyc – Panseri (MINI ALL4 Racing) 6h30:08
5. Vasilyev – Zhiltsov (MINI ALL4 Racing) 6h37:03

Ce urmeaza…

Ziua a treia (6 ianuarie 2015)
Start/sosire: San Juan/Chilecito (etapa 3)
Distanta totala: 542 km, proba speciala: 284 km, traseu de legatura: 258 km

Echipajele MINI ALL4 Racing in Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team

#300 Nani Roma (Spania) – Michel Périn (Franta)
#305 Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina)
#306 Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franta)

X-raid Team

#310 Vladimir Vasilyev (Rusia) – Konstantin Zhiltsov (Rusia)
#314 Erik van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda)
#319 Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia)
#329 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) – Anton Nikolaev (Rusia)
#332 Zhou Yong (China) – Andreas Schulz (Germania)
#334 Stephan Schott (Germania) – Holm Schmidt (Germania)

Qatar Rally Team

#301 Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franta)

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close