fbpx
Search

BMW Motorsport News – Numarul 05/15

Bucuresti. Nu conteaza ca vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumaratele campionate regionale: saptamana dupa saptamana, echipele si pilotii BMW de pretutindeni se lupta pentru puncte, victorii si titluri. Si in afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagonistii stirilor principale. “BMW Motorsport News” ne permite sa rezumam constant actiunea intr-o maniera compacta si informativa. Asa vei fi mereu la curent cu toate informatiile.

A 40-a aniversare: amintirile unei victorii istorice a BMW 3.0 CSL in cursa de 12 ore de la Sebring
Pentru BMW Motorsport, cursa de 12 ore de la Sebring (SUA) ce va avea loc sambata aceasta (21 martie) marcheaza o aniversare foarte speciala: acum 40 de ani, aceasta clasica de anduranta a fost scena primei victorii majore a BMW in America de Nord. La doar cateva zile dupa infiintarea BMW of North America, Brian Redman (Marea Britanie), Allan Moffat (Canada), Sam Posey (SUA) si Hans-Joachim Stuck (Germania) au castigat cursa de 12 ore de la Sebring cu un model BMW 3.0 CSL. Ca un omagiu pentru aceasta aniversare, cele doua BMW Z4 GTLM inscrise de BMW Team RLL vor concura, in acest week-end, in culorile istorice purtate de BMW 3.0 CSL in 1975. Multi invitati de marca au participat la lansarea festiva de la Amelia Island, in nordul statului Florida, inclusiv Brian Redman, unul din pilotii ce au facut parte din cvartetul victorios din 1975.

Trei intrebari pentru… Brian Redman

Brian, cum ti se pare designul modelului BMW Z4 GTLM?
Brian Redman:
Arata absolut superb in culorile BMW Motorsport din 1975! Vazand cele doua masini una langa alta, poti vedea cei 40 de ani de diferenta la nivel aerodinamic. Desigur, BMW Z4 GTLM este atat de diferit de BMW 3.0 CSL, dar CSL are cateva componente aerodinamice, precum spoilerul de pe acoperis si eleronul spate. Asa ca poti vedea asemanarea intrece cele doua masini din acest punct de vedere, dar sunt sigur ca se conduc in moduri diferite.

Ce ti-a placut cel mai mult la BMW 3.0 CSL?
Redman:
Mi-a placut enorm acustica motorului. Sunetul era fantastic, era impresionant. A fost ceva special sa auzi masina cum vine pe virajul inclinat de la Daytona. Masina se manevra foarte bine si avea o anume rigiditate a sasiului, asa ca in anumite viraje puteai urca pe vibratoare si putea-i castiga cativa centimetri de latime a circuitului, pentru ca roata fata de pe interior se ridica de pe pista si luai virajul pe trei roti.

Care are amintirea favorita de la Sebring 1975?
Redman:
Amintirea mea preferata de la Sebring 1975 este aceeasi ca de la fiecare cursa la care am participat – era sentimentul de eliberare pe care il simteam cand treceam linia de sosire.

DTM: mai multe detalii despre noul format de curse
Primele teste din acest sezon s-au incheiat, astfel ca BMW Motorsport si echipele BMW din DTM au intrat in etapa cruciala de pregatire a stagiunii DTM 2015. Saptamana trecuta au fost anuntate mai multe detalii cu privire la noul format al curselor. Din acest sezon, fiecare etapa va avea doua curse. Una va ava loc sambata, iar cea de-a doua duminica. Pentru fiecare cursa se va acorda acelasi numar de puncte. Inaintea fiecarei curse va avea loc o sesiune de calificari cu durata de 20 de minute, pe parcursul careia se vor stabili locurile de start pentru mansa care va urma. Fara indoiala, exista si diferente intre cursa de sambata si cea de duminica: durata si numarul de pit stopuri. Sambata, cursa va dura 40 de minute plus un tur intreg, iar schimbul pneurilor nu este obligatoriu. Totodata, durata cursei de duminica este de 60 de minute plus un tur complet, iar pilotii trebuie sa efectueze o oprire obligatorie pentru schimbarea pneurilor. Sezonul 2015 din DTM va incepe cu etapa inaugurala de la Hockenheim (Germania), care va avea loc la 2-3 mai. Calendarul acestui an consta din noua etape si 18 curse pe parcursul a 9 week-end-uri.

Blancpain Endurance Series: sase BMW Z4 GT3 la testul oficial de la Paul Ricard
Echipele si pilotii din Blancpain Endurance Series au participat la testul oficial de pe “Circuit Paul Ricard” de la Le Castellet (Franta). Cele doua zile de teste in sudul Frantei a adus si sase echipe BMW pe circuit, cu modele BMW Z4 GT3. Dintr-un pluton format din 45 de masini, TDS Racing a reusit cel mai bun timp cu masina cu numarul de concurs 12. Triple Eight Racing din Marea Britanie a ocupat locul al patrulea in cea de-a doua zi. Echipele Boutsen Ginion, Ecurie Ecosse & Team Russia, CMR si DKR Engineering au folosit si ele testul oficial pentru a se pregati cu minutiozitate pentru sezonul care va urma in Blancpain Endurance Series. Prima etapa va avea loc la 12 aprilie, la Monza (Italia), iar punctul culminant al stagiunii va fi cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), la 25-26 iulie.

24h Series: victorie de clasa la Mugello pentru Bonk Motorsport si Duller Motorsport
Cursa de 12 ore de la Mugello (Italia), care a avut loc in week-end, a fost cea de-a doua etapa a sezonului 2015 din “24h Series”. 72 de masini au concurat pe parcursul a 12 ore pe circuitul din Toscana, inclusiv 11 modele BMW. A doua cursa a anului s-a desfasurat in doua parti: primele patru ore s-au desfasurat vineri dupa-amiaza, dupa care sportivii au revenit sambata pentru ultimele opt ore. Acest sezon marcheaza introducerea unei clase speciale BMW M235i Racing Cup in “24h Series”. Cinci masini, inscrise de trei echipe BMW diferite, au luat startul in aceasta categorie la Mugello. Victoria a revenit echipei Bonk Motorsport si cvartetului Liesette Braams (Olanda), Michael Schrey, Michael Bonk si Emin Akata (toti Germania). Herwig Duller, Markus Weege si Michael Fischer (toti Austria) – echipaj Duller Motorsport – au caltigat clasa A5 cu un model BMW M3.

Campionatul FIA Formula E: BMW i8 Safety Car pe strazile din Miami
BMW i8 Safety Car si-a continuat turneul mondial cu o oprire in statul american Florida: sambata, strazile din Miami (SUA) au gazduit a cincea cursa a sezonului din Campionatul FIA Formula E. BMW este implicat ca “Partener Oficial de Automobile” al acestei competitii inovatoare de monoposturi electrice. Pilot BMW in DTM, António Félix da Costa (Portugalia) – castigator al etapei a patra de la Buenos Aires (Argentina) – a reusit o revenire impresionanta la “Miami ePrix”. Plecat de pe locul al 16-lea, pilotul portughez a urcat zece pozitii in cursa, in special datorita tacticii corecte: ulterior, dupa 39 de tururi, el a trecut linia de sosire pe locul al saselea. Victoria i-a revenit lui Nicolas Prost (Franta). Urmatoarea etapa din Campionatul FIA Formula E va avea loc la Long Beach (SUA), la 4 aprilie.

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close