fbpx
Search

MINI prezinta Augmented Vision

Bucuresti. Cu ajutorul unei inovatii de pionierat, MINI prezinta la Salonul Auto de la Shanghai o perspectiva interesanta a viitorului automobilului. “MINI Augmented Vision ofera o imagine a modului in care conectivitatea inteligenta intre un automobil MINI si ochelari in care este proiectat continutul relevant poate functiona in viitor”, a explicat Dr. Jörg Preißinger, director de proiect MINI Augmented Vision, cercetare si tehnologie BMW Group. “Prin colaborarea cu numeroase companii din grupul Qualcomm, am creat un sistem interconectat si ochelarii augmented reality cu designul MINI caracteristic, care revolutioneaza experienta atat in automobil, cat si in afara lui.”

Prin utilizarea tehnologiei “see-through”, ochelarii AR prezinta informatiile relevante direct in campul vizual al conducatorului, dar fara obtura imaginea traficului din campul vizual, contribuind astfel la cresterea sigurantei si a confortului in timpul condusului.

Urmatoarele functii vor fi proiectate in campul vizual cu ajutorului MINI Augmented Vision:

  • Destinatia pentru navigatie si transferul ei catre automobil: selectarea destinatiei cand conducatorul este in afara automobilului si transferarea ulterioara a acesteia catre masina.
  • Primul kilometru / Ultimul kilometru: afisarea navigatiei de la actuala locatie pana la automobil sau de la automobil pana la destinatia finala.
  • Functiile Head-Up Display: afisarea vitezei, a limitelor de viteza etc. prin intermediul ochelarilor astfel incat informatiile se afla in campul vizual al conducatorului, datele fiind prezentate mereu in acelasi loc deasupra volanului. Astfel, aceste informatii sunt oferite fara a distrage atentia de la trafic.
  • Navigatie cu contact analog si obiective turistice: cu sageti “pe” traseu, dar si prin afisarea obiectivelor turistice aflate de-a lungul traseului, precum spatiile de parcare deschise. Atentia conducatorului este mereu concentrata asupra traficului.
  • Mesagerie: o icoana mica este prezentata in ochelari atunci cand este primit un mesaj. SMS/mesajul poate fi citit de catre automobil in timp ce se conduce in siguranta prin functia text to speach.
  • Imagine X-Ray / componente transparente ale automobilului: o imagine virtuala prin componentele automobilului (precum montantii A si usile) permite ca zonele exterioare sau obiectele ascunse ale masinii sa fie vizibile.
  • Parcare augmentata: aceasta faciliteaza parcarea prin proiectarea imaginilor de pe camera dispusa in oglinda retrovizoare (la limita extrema) pe lentilele ochelarilor. In acest mod, distanta de la bordura poate fi stabilita cu usurinta si claritate.

Designul si culoarea conceptului de ochelari au fost create de Designworks pentru MINI. MINI Augmented Vision a fost dezvoltat in colaborare cu mai multe companii din grupul Qualcomm.

“Suntem mandri ca am contribuit la dezvoltarea unei interfete revolutionare de realitate augmentara intre ochelari si automobil”, a declarat Jay Wright, vicepresedinte Qualcomm Connected Experiences, Inc. “MINI Augmented Vision ofera un exemplu convingator a ceea ce este posibil in prezent si la ce sa ne asteptam in viitor.”

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close