fbpx
Search

Locatii noi, trick-uri noi, patru campioni – se contureaza Red Bull X-Fighters 2015

Doua locatii noi spectaculoase, patru fosti campioni si noi trick-uri care te lasa masca… acestea sunt ingredientele care vor face campionatul Red Bull X-Fighters sa fie cel mai intens in 2015, dupa un total de 50 de evenimente desfasurate in 14 sezoane pana acum.

 

Turneul Mondial Red Bull X-Fghters 2015 va contine doua locatii noi, in Grecia si in Emiratele Arabe Unite, si se contureaza drept cea mai incitanta lupta pentru campionat in al 15-lea sau sezon. Campionul in exercitiu Josh Sheehan ii va confrunta pe trei dintre fostii campioni mondiali, acestia fiind hotarati sa puna capat suprematiei australianului in cel mai prestigios eveniment de freestyle motocross din lume. In 2015, turneul mondial va reveni in locatiile devenite deja traditionale: Mexico City, Madrid si Pretoria. Cei mai buni rideri FMX din lume, fiecare concurand in fata a peste 100.000 de spectatori din locatii sold-out, precum si in fata a milioane de fani care urmaresc actiunea de pe tot globul, asteapta cu nerabdare premiera evenimentului in Grecia. Vor face o calatorie in antichitate si vor concura in faimosa Cariera de marmura a lui Dionis din Atena, care furnizeaza marmura inca din Epoca de Aur a lui Pericle pentru monumente precum Acropola sau sculpturile clasice, grecesti si romane. Turneul mondial se va incheia pentru prima data in Emiratele Arabe Unite.

 

Au existat cinci castigatori diferiti in ultimii cinci ani, iar patru dintre acestia vor concura in lupta din 2015. Francezul Tom Pagès (campionul din 2013), neo-zeelandezul Levi Sherwood (2012), spaniolul Dany Torres (2011) si actualul campion mondial, australianul Josh Sheehan) isi pun la bataie talentul pentru al doilea titlu de campion mondial.

 

In 2014, Sheehan a intrat in cartile de istorie FMX cu un dublu backflip, dar au existat si alte trick-uri uluitoare, care au facut ca runda finala sa fie si cea in care s-a disputat titlul de campion. Australianul a reusit in mod spectaculos sa revina in clasament si a rasturnat situatia in defavoarea lui Sherwood, care castigase in Mexico City si in Osaka, primele doua runde din 2014. Sheehan a uimit pe toata lumea cu doua victorii, in ultimele doua runde din Munich si Pretoria. Pagès a stabilit un nou standard in FMX cand a facut un Bike Flip in fata multimii spaniole extaziate. Celor patru nume de campioni mondiali se adauga Taka Higashino (Japonia), Remi Bizouard (Franta) si Adam Jones (SUA), printre altele.

 

Calendarul Red Bull X-Fighters 2015:

 

6 martie – Mexico City, Mexic

12 iunie – Atena, Grecia

10 iulie – Madrid, Spania

12 septembrie – Pretoria, Africa de Sud

30 octombrie – Emiratele Arabe Unite

 

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a Red Bull.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close