fbpx
Search

Mercedes-Benz demareaza a treia editie a programului educational Mobile Kids

 

  • Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, continua initiativa internationala Daimler.
  • Ca si la editiile trecute, in cadrul programului au fost sustinute lectii de circulatie rutiera in scoli selectate din Bucuresti.
  • In total, peste 6.000 de copii din Bucuresti au participat in cadrul programului Mobile Kids.
  • Campania educationala Mobile Kids s-a bucurat de prezenta si sprijinul lui Andi Moisescu, in calitate de Presedinte al Organizatiei Salvati Copiii si Adrian Sina, ca si parinte responsabil (impreuna cu fiul sau cel mare).

In perioada 17 noiembrie – 15 decembrie 2014, Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a organizat a treia editie locala a programului educational international Mobile Kids. In cadrul acestei editii, aproximativ 3.000 de copiii din clasele pregatitoare si primare din peste 15 scoli din Bucuresti au participat la sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere.

Mobile Kids este un program cu un impact fundamental in educatia si responsabilizarea copiilor. Mercedes-Benz sustine la nivel global excelenta, calitatea superioara si siguranta, dar in egala masura sustine la nivel local comunitatea, spiritul civic si dezvoltarea personala a membrilor comunitatii. Suntem constienti ca, pe langa sistemele de siguranta implementate in autovehiculele noastre, este necesar sa contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a sigurantei si la responsabilizarea rutiera a micilor participanti la trafic. Tocmai de aceea, vom continua aceasta initiativa si in 2015 si speram sa participe un numar cat mai mare de scoli”, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

 

Daca in alte state siguranta rutiera se studiaza in scoli, in Romania, tara aflata pe primul loc la numarul de decese cauzate de accidentele rutiere, acesta este un subiect mai degraba ignorat. Impreuna cu Mercedes-Benz Romania, care a venit cu o abordare originala, de impact asupra copiilor, incercam sa educam noua generatie in spiritul responsabilitatii fata de vietile lor si ale celor din jur”, spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

 

In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Organizatiei Salvati Copiii le-au explicat celor mici regulile de circulatie si i-au invatat importanta abordarii unui comportament corect, de la o varsta frageda, ca pietoni si ca pasageri, in mijloacele de transport personal sau in comun. MOKI, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a stimulat sa participe activ pe parcursul lectiilor interactive, insufland o nota distractiva intregului proces.

Andi Moisescu, Presedintele Organizatiei Salvati Copiii, a fost alaturi de Mobile Kids si la aceasta editie, incurajandu-i pe cei mici sa urmeze exemplul lui MOKI si sa fie „eroi responsabili in trafic”. Totodata, binecunoscutul DJ si producator muzical, Adrian Sina, s-a alaturat programului, inspirand copiii sa urmeze oricand regulile de circulatie si relatandu-le celor mici despre experientele sale din copilarie, dar si despre cele traite ca parinte.

Siguranta in trafic trebuie sa fie una din temele centrale in educatia oricarui copil, pentru ca acesta sa dezvolte de mic o atitudine si un comportament responsabil, care sa fie transferate apoi si catre alte domenii din viata.

La sfarsitul fiecarei sesiuni, copiii au fost invitati sa completeze un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat dobandite, iar la final au fost premiati pentru activitatea lor.

Mercedes-Benz Romania a lansat anul trecut si o serie de lectii online, prezentate de Andi Moisescu cu ajutorul lui MOKI. Lectiile sunt disponibile pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids.

Scolile care doresc sa se inscrie in editiile din 2015 ale programului Mobile Kids pot face acest lucru contactand reprezentantul Organizatiei Salvati Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

[stextbox id=”info”]Text preluat de la reprezentantii PR ai Mercedes-Benz Romania.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close