fbpx
Search

Museo Storico Alfa Romeo

Când te gândești la Alfa Romeo, te gândești la mașini superbe cu forme Rubensiene și motoare indecent de zgomotoase, la grila specifică și la trifoiul cu patru foi și a sa moștenire în lumea curselor. Te gândești la varii nuanțe de rosso și la decapotabile cochete. Muzeul Alfa Romeo este un templu al designului și al performanței pe care e păcat să îl ratezi, mai ales dacă ești în zona Milano și te-ai oprit deja la muzeele Ferrari și Lamborghini.

Ce găsesc la Muzeul Alfa Romeo?

În spațiul anterior ocupat de fabrica de automobile și de centrul de dezvoltare Alfa Romeo te așteaptă acum cele mai frumoase sculpturi cu roți și motoare. Primul etaj găzduiește colecția permanentă “Timeline”, o retrospectivă a modelelor mărcii de la 24HP până la Alfa 8C Competizione. Apoi pășești în zona “Bellezza” unde sunt expuse concepte care au redefinit noțiunea de frumusețe în industria auto. Poți rememora clipe legendare din istoria competițională a “trifoiului verde” în zona “Velocita”, prin cele 27 de exponate sculptate parcă din viteză pură. Amintesc doar câteva, că să nu îți stric surpriza: 8C 2900 B Speciale Tipo Le Mans, Bimotore sau GP Tipo 159 “Alfetta” cu care Fangio a devenit campion mondial în Formula 1. Eu am rămas încremenit în fața prototipului 33 Stradale. La final, după atâta viteză vin Carabinieri, în aripa dedicată colaborării dintre ei și Alfa Romeo.

Cât costă intrarea?

Pentru acces în muzeu vei plăti 12 € pentru un bilet de adult. Vizitatorii cu vârsta sub 18 ani plătesc doar 5 €. Muzeul Alfa Romeo este deschis de miercuri până luni, de la 10.00 la 18:00. Înainte să îți programezi călătoria, verifică zilele libere pe site-ul oficial. Pentru 80 € de persoană poți primi un tur privat al “arhivei Collezione“. Este necesară programarea din timp prin email la collezione@museoalfaromeo.com.

Cum ajung acolo?

Dacă te-ai cazat în Milano și ai închiriat o mașină, poți ajunge foarte ușor la muzeu folosind Waze. Aplicația te va ghida până în parcarea din fața muzeului. Folosind transportul public, poți să iei metroul M1 până la stația Rho-Fiera apoi autobuzul 561 și cobori la Via priv. Alfa Romeo (Arese). Dacă gara centrală din Milano este mai aproape de ține, ai opțiunea de a lua un autobuz până la centrul comercial de lângă muzeul Alfa Romeo.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close