fbpx
Search

Museo Lamborghini : MUDETEC

După ce ți-am zis ce muzee poți găsi în Germania, acum este rândul unor propuneri de city-break în Italia. Mâncarea este bună, drumurile sunt line și prețurile sunt convenabile, deci poți strecura si câteva obiective pentru pasionații de mașini în program, fără să spargi pușculița cu economii.

Prima oprire este în Provincia Bologna, unde se află Sant’Agata Bolognese, casa Lamborghini. Orice automobilist a fost (sau încă este) îndrăgostit de cel puțin un model Lamborghini, așa că o vizită la muzeul aflat in fața fabricii este obligatorie!

Ce găsesc la MUDETEC?

Să începem cu începutul. De unde vine denumirea MUDETEC? Ei bine, muzeul Lamborghini a trecut acum câțiva ani printr-un proces de retehnologizare și își dorește să fie un Muzeu al tehnologiilor (MUseo DElle TECnologie). Spațiul a fost reamenajat pentru a pune accentul pe tehnologiile care au însoțit marca italiană până acum, alături de cele care vor defini produsele companiei în următoarele decade.

Vizita nu va dura mult. Îți poți rezerva un interval de cel mult o oră, pentru a evita aglomerația, dar nu vei avea nevoie de mai mult de 30 minute pentru a trece prin cele 2 etaje ale muzeului. Primul exponat care te întâmpină este Lamborghini Vision GT, prototipul dezvoltat pentru jocul video Gran Turismo, cu motor V12 și mai mult de 800CP, acum recreat și în viața reală. Trecerea dintre viitor și trecut este bruscă, modelul imediat următor fiind un superb Miura galben. Dintre toate jucăriile expuse, cel mai mult m-am bucurat să văd LM002, bunicul lui Urus, o sculptură masivă de metal aproape complet lipsită de linii curbe.

La etaj, conceptele și seriile limitate contemporane ocupă cel mai mult spațiu. Sesto Elemento este un superb exercițiu de inginerie, care arată în egală măsură nefinisat, dar și pregătit pentru orice cursă. Veneno și Centenario sunt ceva mai civilizate, așteptând mai degrabă un “grand tour”, nu o întrecere pe circuit. Sian este un demo tehnologic pentru viitoarele modele Lamborghini. Călătorind din nou în istorie, nu poți vorbi de compania italiană fără să te gândești la Countach. Pentru a marca 50 de ani de la lansare, două modele speciale erau expuse: LP 400 (cel galben) și 5000 Quattrovalvole (negru).

În afara mașinilor expuse există o stație de personalizare, unde poți vedea sutele de culori și materiale disponibile în cazul în care dorești să comanzi un Lamborghini unic. Diverse zone interactive ti-ar fi permis să descoperi istoria sau modelele companiei, dar în cazul vizitei mele erau închise.

Cât costă intrarea?

Pentru acces în muzeu vei plăti 15 € pentru un bilet de adult sau 5 € un bilet pentru copil până în 14 ani. Un tur ghidat costă 20 € de persoană. Dacă vrei să vizitezi și fabrica, un bilet costă 75€, dar include și accesul în muzeu. Muzeul Lamborghini – MUDETEC este deschis în fiecare zi, de la 9.30 la 18:00, dar e bine să verifici zilele libere pe site-ul oficial.

Cum ajung acolo?

Dacă te-ai cazat în Milano și ai închiriat o mașină, poți ajunge foarte ușor la muzeu folosind Waze. Aplicația te va ghida până în fața muzeului și parcarea pentru vizitatori este vis-a-vis. Dacă vrei să folosești transportul public, poți lua trenul până în Bologna, apoi autobuzul 576 in direcția “Crevalcore” până la stația “Sant’Agata B. Chiesa Frati”. Călătoria cu transportul public durează între 2h30 și 3h.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close