fbpx
Search

Audi Museum Mobile

Cum te-am obișnuit, vin cu propuneri prin care să îți reîncarci pasiunea de automobilist fără să golești fondul de economii. Dacă te-ai oprit în Munchen pentru a vedea muzeul BMW, îți recomand și un ocol scurt până în Ingolstadt pentru muzeul Audi. Orașul nu este super turistic, dar e posibil să găsești cazare ieftină aici. Altfel, tot în Munchen aș recomanda să poposești.

Ce găsesc la Audi Museum?

Muzeul din Ingolstadt prezintă istoria companiei Audi, de la Wanderer, NSU și Horch, la DKW și Audi, prin intermediul a sute de exponate cu 2, 4 sau mai multe roți. Muzeul este mai ușor de parcurs decât cel al rivalului bavarez, dar tot poți petrece ore întregi admirând legendarele mașini de raliu, DTM sau Le Mans care se rotesc în imensul carusel din clădire. Poți vedea aici legendarul model Audi Sport Quattro S1 cu care Rohrl a dominat Pikes Peak în ’87, A4 DTM care a câștigat campionatul german din 2007 sau, preferatul meu, micuțul NSU 1300 TT “Jägermeister” din 1975. O altă zonă specială, mai ales pentru pasionații de mini-modele, este peretele cu machete unde este reprezentat fiecare model lansat până acum.

Expoziția temporară aflată la primul etaj al Audi Museum, “Arta parcării”, explorează relația dintre automobil și locurile de parcare din jurul nostru, prin sculpturi, fotografii din arhiva companiei și exponate istorice, plus concepte.

Cât costă intrarea?

Pentru acces în muzeu vei plăti 5 € pentru un bilet de adult sau 12 € un bilet pentru întreaga familie (2 părinți + copii). Copiii până în 6 ani au accesul gratuit. Un tur ghidat pentru până la 4 persoane costă 15 €.

Cum ajung acolo?

Dacă ai cum să conduci până aici, trebuie doar să pui “Audi Museum” în Waze. Altfel, poți ajunge foarte ușor cu transportul public. Dacă pleci din Munchen, ai la dispoziție un tren direct care pleacă din Munchen Hauptbahnhof, spre Ingolstadt. Odată ajuns acolo, imediat în față gării este stația autobuzului 11, care te va lăsa fix la muzeu.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close