fbpx
Search

BMW Museum & Welt

Fără să fie nevoie de un buget imens, poți face un city break în care să îți reîncarci pasiunea de automobilist. Prima oprire pe care ți-o recomand este în Munchen, unde BMW a pregătit un tur ghidat prin istoria fascinantă a mărcii premium, cu acces la exemplare rare sau unice. Dacă te organizezi din timp, poți scăpa ieftin cu biletele de avion iar cazarea nu îți va pune probleme nici ea, dacă nu ai pretenții de super lux.

Ce găsesc la BMW Museum?

Muzeul BMW, deschis în 1973, te trece prin mai mult de 100 de ani de istorie a mărcii cu sute de exponate, de la motoare de avion, la mașini de curse sau concepte high tech. Totul începe cu BMW 315 PS Limousine, primul exponat pe care îl întâlnești și primul automobil care a purtat sigla bavareză. După o scurtă recapitulare a tipurilor de motociclete lansate până astăzi ajungi în zona dedicată curselor auto, unde poți poposi lângă legendarul BMW 328, cel mai de succes model din clasa doi litri la finalul anilor ’30. Modelul a fost apreciat și de piloți români precum Petre Cristea, Alexandru Papană sau Marin Dumitrescu, care obțineau nenumărate victorii naționale și internaționale. Nu vreau să dezvălui toate lucrurile pe care le poți vedea aici, dar îți mai spun că dacă ești pasionat M vei avea două camere dedicate. Un tur al muzeului, făcut fără grabă, ar trebui să dureze cel mult 2 ore. Dacă nu ești presat de timp, poți continua cu vizitarea fabricii, care se află în imediata apropiere.

În BMW Welt, în schimb, luminile sunt puse pe modelele curente BMW (i, M sau Motorrad), MINI și Rolls-Royce. Totul este construit ca un super-concept-showroom. Zona dedicată brandului de lux era în renovare în momentul vizitei, dar în centrul expoziției se aflau, temporar, cele două mașini “erou” din filmul Black Widow: BMW X3 condus chiar de Scarlett Johansonn și Seria 2 Gran Coupe. După ce ai petrecut puțin timp descoperind mașinile, te poți opri la una din cafenelele din locație sau poți pleca acasă cu suveniruri sau merch. Dacă ai comandat un BMW nou și ai ales opțiunea de a îl ridica de la fabrică, tot aici vei ajunge, într-o zonă special pregătită.

Cât costă intrarea?

Pentru acces în muzeu vei plăti 10 € pentru un bilet de adult, sau 13 € dacă dorești să te însoțească un ghid. Pentru turul fabricii trebuie să plătești 12 €. BMW Welt poate fi vizitat gratuit. Înainte să îți planifici vizită, verifică informațiile actualizate aici.

Cum ajung acolo?

Dacă ai cum să conduci până aici, trebuie doar să pui BMW Welt sau BMW Museum în Waze. Altfel, poți ajunge foarte ușor cu transportul public. Pentru ambele obiective trebuie să cobori la stația de metrou Olympiazentrum. Te vei orienta ușor către ieșirea corectă urmărind sigla BMW. De acolo, fabrica, muzeul și spațiul concept sunt fiecare la câțiva pași.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close