fbpx
Search

Museo Ferrari Maranello

După ce ți-am zis ce muzee poți găsi în Germania, acum este rândul unor propuneri de city-break în Italia. Mâncarea este bună, drumurile sunt line și prețurile sunt convenabile, deci poți strecura si câteva obiective pentru pasionații de mașini în program, fără să spargi pușculița cu economii.

Nu cred că există companie care să fie mai iubită și aplaudată decât Ferrari. Companie de orice fel, nu neapărat din industria auto. Tot orașul Maranello este, practic, dedicat companiei. Aici se asamblează anual mii de modele superbe, marcate cu o nuanță pasională, Rosso Corsa (nuanță pe care o poartă cu mândrie și micul subTURATmobil), care de-abia așteaptă să își dezlănțuie herghelia de sub capotă. Totul este vopsit rosso, iar dacă nu are tematică racing, în fiecare rond așteaptă câte o statuie dedicată căluțului cabrat. La câteva sute de metri de poarta fabricii se află unul dintre cele două muzee oficiale Ferrari, poate și cel mai interesant dintre ele.

Ce găsesc la Muzeul Ferrari Maranello?

Treptat, începând cu câteva modele istorice, turul te ghidează printre cele mai apreciate modele de serie ale mărcii, de la brutalul F40 până la contemporanul SF90. Poți admira, pentru câteva minute, materialele exotice disponibile în zona de manufactură, unde strălucește și un SP2.

Pentru că istoria mărcii este strâns legată de Formulă 1, era normal că cea mai impunătoare sală să fie cea dedicată monoposturilor. Aici nu cele 8 modele câștigătoare de titluri mondiale mi-au tăiat răsuflarea, ci sutele de medalii, trofee și fotografii expuse. Ultimul pavilion prin care treci prezintă modele de competiție cu istorie și pedigree, dar aici nu voi detalia toate surprizele expuse pentru a nu îți strica vizionarea.

La final, un magazin de suveniruri dispus pe o suprafață atât de mare încât apartamentul în care locuiesc a devenit gelos.

Cât costă intrarea?

Pentru acces în muzeu vei plăti 17 € pentru un bilet de adult sau 7 € un bilet pentru cei mai tineri de 19 ani. Dacă vrei să vizitezi fabrica și circuitul Fiorano, un bilet costă 15€, dar nu include accesul în muzeu. Muzeul Ferrari Maranello este deschis în fiecare zi, de la 10.00 la 18:00, dar e bine să verifici zilele libere pe site-ul oficial.

Cum ajung acolo?

Dacă te-ai cazat în Bologna și ai închiriat o mașină, poți ajunge foarte ușor la muzeu folosind Waze. Aplicația te va ghida până în parcarea din fața muzeului. Folosind transportul public, trebuie să iei trenul până în Modena, apoi autobuzul 13 până la stația Teatro Michelangelor, iar în cele din urmă autobuzul 800 până la stația Maranello Ferrari. Dacă pornești din Milano poți opri pe drum și la Muzeul Lamborghini.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close