fbpx
Search

MOTORWORLD Munchen

MOTORWORLD este un concept foarte cool: un spațiu industrial abandonat, reconvertit exclusiv pentru pasionații de automobile și sporturi cu motor. Dacă te-ai oprit în Munchen pentru a vizita muzeul BMW, trebuie (da, insist că trebuie) să treci și pe la MOTORWORLD, unde te așteaptă showroom-uri premium, spații concept, restaurante cu tematică auto și zeci de mașini rare, poate chiar unice, expuse.

Ce găsesc la MOTORWORLD?

Spațiul principal, construit într-o clădire istorică aparțînând anterior companiei feroviare Deutsche Bahn, a fost compartimentat ca un hub pentru cei care au benzină în loc de sânge, în vene. Fosta uzină de reparat locomotive este gazda unor spații-concept, de vânzare sau service, unde cele mai interesante companii auto își expun produsele. Eu am avut ocazia să văd, în spațiul McLaren, un Senna superb, iar pe culoarul de imediat lângă aștepta un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Transformers, o mașină care a fost configurată pentru un client din Singapore, apoi a călătorit până în California, ca în cele din urmă să fie expus in Germania. Cei de la BMW au adus un model încărcat de istorie, BMW 507 al lui Elvis. Strălucitor, perfect restaurat, nu am putut să nu poposesc câteva minute in fața lui, admirandu-l. În partea opusă a pavilionului, un mic bondar galben, purtând sigla Alpine, îmi reamintea că nu trebuie să arunci milioane de euro pentru a avea o mașină specială.

În același spațiu funcționează și un hotel de 4*: AMERON München Motorworld. Nu am avut ocazia de a mă caza aici, dar am înțeles că există 3 apartamente construite special să poți parca mașina direct în “sufragerie”. Fiecare cameră, din cele 156 disponibile în total, îți permite ca atunci când te uiți pe geam să vezi expoziția din hala principală sau chiar mașina proprie, dacă o parchezi in “cutiile de sticlă” din pavilion. Poți avea propria ta cutie, accesibilă 24 ore din 24. Dintre mașinile cool pe care le-am găsit in cutii aș enumera Lamborghini 350GT, Porsche 550 spyder și un simpatic Amphicar retro.

Dacă ești pasionat de obiecte artistice sau de colecție, găsești aici postere de la The Automobilist și machete sau suveniruri de la curse, semnate de piloți precum Michael Schumacher sau Ayrton Senna, de la Paddock legends.

Ce mi s-a părut foarte fain a fost că am vizitat locația de 2 ori, la 2 săptămâni distanță, iar mașinile expuse au fost înlocuite aproape toate. Discutând cu proprietarii, am înțeles că ăsta este farmecul conceptului, faptul că de fiecare dată când vizitezi ai ceva nou de văzut.

Cât costă intrarea?

Intrarea este gratuită și complexul este deschis în fiecare zi, până la ora 22. Dacă vrei să vizitezi spațiile concept sau să îți cumperi o mașină, în schimb, îți recomand să nu mergi in weekend.

Cum ajung acolo?

Poți ajunge foarte ușor cu transportul public, folosind linia U6, până la stația Freimann. De acolo ai 4 sau 5 minute de mers pe jos. Desigur, dacă poți conduce sau vrei să mergi cu un taxi/Uber/etc, poți seta în aplicația de navigare/comandă “MOTORWORLD Munich”.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close