fbpx
Search

Cea mai dificila provocare din motorsport a inceput // Orlando Terranova este lider dupa prima zi a Raliului Dakar 2015 // Doua MINI ALL4 Racing intre primele cinci

Bucuresti/München. MINI a inceput Raliul Dakar 2015 cu o victorie de etapa. Orlando Terranova (Argentina) si navigatorul sau Bernardo Graue (Argentina), aflati la comenzile unui MINI ALL4 Racing, au castigat prima etapa a Raliului Dakar 2015, care se desfasoara in America de Sud.

Nasser Al-Attiyah (Qatar) si Mathieu Baumel (Franta), echipajul unui alt MINI ALL4 Racing, au castigat initial etapa, dar ulterior au fost penalizati cu doua minute si au coborat pana pe locul al saptelea al clasamentului general.

Echipajul MINI format din Joan “Nani” Roma (Spania) si Michel Périn (Franta), care a castigat editia de anul trecut a Raliului Dakar, s-a oprit dupa zece kilometri de la inceperea etapei si a trebuit sa fie tractat pana la bivuac de un camion de asistenta.

In prima zi, sportivii au avut de parcurs 833 de kilometri de la Buenos Aires (Argentina) la Villa Carlos Paz (Argentina). Dupa festivitatea de deschidere ce a avut loc duminica in capitala Buenos Aires (Argentina), echipajele au concurat in prima proba speciala. Startul etapei a fost in delta fluviului Rio de la Plata, chiar la marginea orasului Buenos Aires. Etapa a fost o combinatie de sectiuni cu macadam si viraje stranse, la 90 de grade, in mediul rural argentinian.

Krzysztof Holowczyc (Polonia) si Xavier Panseri (Franta), echipaj al celui de-al treilea MINI ALL4 Racing inscris de Monster Energy Rally Raid Team, se afla pe locul al patrulea al clasamentului general. Echipajul olandez Erik van Loon – Wouter Rosegaar ocupa o pozitie in Top 10, tot cu un model MINI ALL4 Racing. Cei doi se afla pe locul al noualea.

Luni, sportivii vor avea de trecut una din cele mai dificile provocari ale intregului Raliu Dakar. Etapa a doua (Villa Carlos Paz – San Juan) va include cea mai lunga proba speciala din programul acestei editii – un total de 518 kilometri. Etapa se va desfasura pe drumuri forestiere, urmate de sectiuni de macadam uscat, albii uscate, precum si zone nisipoase cu dune inalte si nisip foarte fin spre final.

Clasament general dupa prima etapa (Top 5)

  1. Terranova/Graue (MINI ALL4 Racing) 1h13:12
  2. Gordon/Campbell 1h13:54
  3. De Villiers/Von Zitzewitz 1h14:02
  4. Holowczyc/Panseri (MINI ALL4 Racing) 1h14:06
  5. Spataro/Lozada 1h14:08

Ce urmeaza…

Ziua a doua (5 ianuarie 2015).
Start/sosire: Villa Carlos Paz/San Juan (etapa 2)
Distanta totala: 625 km. Proba speciala: 518 km. Tronson de legatura: 107 km

Echipajele MINI ALL4 Racing in Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team

#300 Nani Roma (Spania) – Michel Périn (Franta)
#305 Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina)
#306 Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franta)

X-raid Team

#310 Vladimir Vasilyev (Rusia) – Konstantin Zhiltsov (Rusia)
#314 Erik van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda)
#319 Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia)
#329 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) – Anton Nikolaev (Rusia)
#332 Zhou Yong (China) – Andreas Schulz (Germania)
#334 Stephan Schott (Germania) – Holm Schmidt (Germania)

Qatar Rally Team

#301 Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franta)

 

[stextbox id=”info”]Text preluat de pe pagina de presa a BMW Group.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close