fbpx
Search

Baieti rai pe viata

BAD BOYS FOR LIFE

Cred ca toata Romania a vazut primele 2 filme Bad Boys. Regizate de Michael Bay in stilul care l-a consacrat, ele au fost pivotale pentru transformarea duetului savuros Will Smith si Martin Lawrence din 2 actori de comedie in vedete de actiune (bine, mai mult pe Will Smith). Poate eram noi mai tineri, poate contextul cinematografic nu era la fel de dezvoltat ca acum, cert este ca ambele filme au pastrat un fel de statut cult.

Ei bine, nostalgia fanilor a castigat si cei doi detectivi glumeti se intorc pentru o ultima misiune impreuna. Actiunea se petrece 17 ani dupa Bad Boys 2, cand personajele sunt puse in fata varstei a treia: Marcus devine bunic, iar Mike este sfatuit sa se pensioneze, dupa ce greselile din tinerete il ajung din urma.

Prima scena de actiune incepe in forta, cu un Porsche 911 Carrera 4S care incearca sa scape de urmaritori pe strazile din Miami. In spatele volanului este chiar Mike, iubitor de Porsche inca din primul film, in timp ce grimasele lui Martin Lawrence de pe scaunul pasagerului ne reamintesc ca filmul vrea sa impace si umorul, si actiunea. Contrastand cu super-masina germana, Marcus prefera confortul unui minivan Nissan Quest galben mustar, care – spoiler – nu supravietuieste prea mult. Rol secundar ca masina de urmarire il primeste Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Filmul nu are un fir narativ prea complicat sau original, dar incearca sa compenseze punand mereu cele doua personaje in prim plan. Din pacate, intensitatea actiunii nu se adapteaza varstei celor doi, rezultand unele scene care nu sunt credibile. Actorii noi, tineri, servesc predominant un rol de suport, dar personajele lor sunt dezvoltate suficient pentru a genera interes. Stai mai mult in sala pentru inca o scena, dupa generic!

Baieti rai pe viata nu se ia in serios foarte mult si te sfatuiesc si pe tine sa faci la fel. Daca pornesti la drum asteptand un film realist, actiunea parca inspirata din aventurile coiotului din Looney Toons e posibil sa te dezamageasca, dar chimia dintre cei doi protagonisti compenseaza cliseele din scenariu. Filmul a avut premiera in Romania pe 17 ianuarie si este distribuit de InterComFilm Distribution.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close