fbpx
Search

Avengers: Age of Ultron sau “eroii sofeaza?”

Noi, baietii de la SubTURAT, suntem “major geeks” cand vine vorba de filmele bazate pe benzi desenate. Am ras, am plans, ne-am enervat si am rasuflat usurati, dar categoric am vazut tot ce putea fi vazut pe marele ecran. Mereu ramanea o intrebare nerezolvata: cum se deplaseaza eroii cand sunt prea obositi sa mai zboare singuri sau nu au acces la tehnologia necesara/ puteri speciale de zbor?

Spre fericirea noastra, tocmai urma sa intre in cinema filmul Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron, unde am putut studia cea mai cunoscuta echipa de supereroi din universul cinematic Marvel, Razbunatorii (parca suna mai bine Avengers), atat in timpul lor liber cat si pe parcursul eternelor cruciade pentru “binele” planetei.

Fara dubiu, piesa de rezistenta pentru deplasarile echipei Razbunatorilor oriunde in lume este Quinjet-ul modificat de Tony Stark. Printre “dotarile optionale” regasim motoare cu manevrabilitate excelenta si viteza crescuta dar si tehnologia de camuflare care le permite sa treaca nedetectati atat pe langa privirile cat si radarele inamice. In viata reala, insa, nu ar putea avea acces la asa ceva nici Elon Musk…

Sigur, stim deja ca Tony poate zbura oricand, fiind un multimiliardar excentric care intamplator este si geniu in tehnica, dar cand decide sa lase acasa armura sa Iron Man, ce conduce? Tehnologia atrage tehnologie si producatorii filmului incearca sa ne convinga ca este natural ca vehiculul lui de zi cu zi sa fie produs de o companie al carui nume este sinonim cu inovatia – Audi. Modelul care i-a fost mereu aproape a fost R8, acum sub forma noului V10 Plus. Una din imbunatatirile pe care nu le gasim in brosura oficiala este controlul autonom, foarte util pentru acele zile lenese in care Tony nu doreste sa faca prea multi pasi!

Capitanul America apeleaza si el la ajutorul unui Audi TTS, pentru a continua una din cele mai interesante secvente de lupta, dar nu din postura unui sofer ci mai degraba ca un popas pana la urmatoarea saritura naucitoare. Cei 310 cai permit masinii sa accelereze de la 0 la 100km/h in mai putin de 5 secunde, deci nu a lipsit prea mult din mijlocul actiunii. Daca ar fi pus in postura de sofer, Steve ar prefera o motocicleta Harley-Davidson. Chiar din prima secventa a filmului il vedem cum foloseste modelul Street 750 special modificat pentru a echilibra fortele de pe campul de lupta.

Pe doua roti se descurca cel mai bine si agenta Natasha Romanoff – Vaduva Neagra, care incepe o urmarire exploziva pe Harley-Davidson LiveWire, o motocicleta electrica aflata inca in stadiul de concept pentru motociclistii care nu salveaza planeta in fiecare zi.

Fanii care asteaptau ca un film epic sa deschida sezonul peliculelor de mare succes nu vor avea motive de dezamagire! Plimbandu-ne prin New York sau prin orasul fictiv Sokovia din Europa de Est, regizorul Joss Whedon a facut ce stie mai bine si ne-a convins timp de 2 ore jumatate sa traim povestea, oferindu-ne echilibrul perfect intre scene de actiune cu un numar impresionant de inamici si tensiuni interioare care ii maturizeaza pe eroi.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close