fbpx
Search

Colectia Libertatea Fast&Furious | Dodge Charger RT

2020 trebuia sa fie un an bun pentru seria Fast & Furious, cu F9 continuand povestea familiei pe marile ecrane, ca apoi spectatorii sa isi consume setea de aventura si actiune in Crossroads, pe calculator sau console (PS4/Xbox One). Apoi a venit pandemia si a dat peste cap planurile tuturor, obligand la amanarea filmului pentru 2021. Jocul a suferit si el o amanare, fiind aproape terminat in momentul carantinarii globale, dar a ajuns pe rafturi in cele din urma la finalul lunii august, primind predominant note proaste si pareri negative.

Daca esti unul dintre fanii seriei caruia ii e dor de Dominic Toretto si regreta ca nu a putut sa isi umple anul cu portia de actiune mult dorita, am o veste buna! Din 13 octombrie 2020, Colectiile Libertatea se imbogatesc cu o noua serie, bazate pe masinile din universul Fast & Furious. Machetele sunt produse de Jada Toys, la scara 1:32 si au aparitie saptamanala la chioscurile de ziare de langa tine. Primul numar are pret special de 19.99 ron, in timp ce urmatoarele 19 vor fi 49.99 ron. Ordinea aparitiei este urmatoarea si am subliniat modelele pe care le astept eu cu nerabdare:

 1. Dodge Charger R/T (The Fast and the Furious)
 2. 2002 Nissan Skyline R34 (2 Fast 2 Furious)
 3. 1993 Mazda RX-7 (The Fast and the Furious)
 4. Toyota Supra (The Fast and the Furious)
 5. Dodge Charger Daytona (Fast & Furious 6)
 6. 1971 Nissan Skyline 2000 GT-R (Fast 5)
 7. Lykan Hyper Sport (Fast & Furious 7)
 8. Nissan Skyline GT-R (Fast & Furious 4)
 9. 2002 Mitsubishi Lancer Evolution VII  (2 Fast 2 Furious)
 10. Chevy Corvette C2 (Fast & Furious 8)
 11. Plymouth Road Runner (Fast & Furious 7)
 12. Roman’s Chevy Camaro (Fast & Furious 7)
 13. Chevy Chevelle SS (Fast & Furious 4)
 14. Dodge Charger R/T Offroad (Furious 7)
 15. Mitsubishi Eclipse (The Fast and the Furious)
 16. Plymouth Barracuda (Fast & Furious 7)
 17. Nissan GT-R (R35) (Furious 6)
 18. Ford GT40 (Fast 5)
 19. Ice Charger (Fast & Furious 8)
 20. Dodge Challenger SRT8 (Fast & Furious 7)

Am fost foarte curios sa vad calitatea primei machete oferite si am dat o fuga pana la cel mai apropiat chiosc. Chagerul lui Dom, o bestie cu sute de cai care se ridica pe 2 roti la plecarea de pe loc, a fost vedeta primului film din serie si este si eroul colectiei de machete. Matrita caroseriei este una foarte bine turnata, cu suficiente detalii. Negrul lucios este aplicat perfect, fara imperfectiuni sau gunoaie ramase printre straturi. Nu sunt la fel de entuziasmat de matritele elementelor de plastic, care par nefinisate sau ieftine. Grila ar fi aratat mult mai bine cu un strat de vopsea negru pe centru (asta poti rezolva singur) sau daca ar fi fost facuta din doua materiale separate. La fel si blowerul de pe capota, ar fi aratat excelent cu putin mai multe detalii. Interiorul este mai simplu decat la modelele Bburago 1:32, as fi vrut sa vad mai multe detalii si aici dar daca ar fi sa aleg intre grila mai detaliata si interior, prefer grila. Spatele este bine modelat, cu stopurile vopsite rosu si o bara cromata, cu suficiente detalii. Am apreciat prezenta busonului de rezervor, pe care multi producatori de machete il evita cu totul.

Per total, macheta nu este perfecta, dar este o baza buna pentru cei care vor sa inceapa o colectie Fast & Furious. Cu atat mai mult daca iti place sa vopsesti sau sa mesteresti pentru a le perfectiona.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close