fbpx
Search

Spectre sau “Bond ex machina”

Dupa ce am vizionat Spectre, am tras cu urechea la parerile oamenilor. Cei mai multi nu puteau sa decida daca le-a placut filmul sau daca au fost dezamagiti… Pentru cateva momente am fost si eu nehotarat, dar cateva argumente mi-au usurat decizia!

Prima secventa este extraordinara! Un montaj dintr-un singur cadru ne reintroduce in universul lui Bond, folosind cadre superbe si o dinamica vie. Intriga filmului isi face simtita prezenta timid si stangaci dar totul devine clar imediat ce agentul nostru preferat se infiltreaza in organizatia Spectre. Pentru a evita sa va stric surpriza, o sa va spun doar ca povestea a fost dezvoltata in jurul unei problematici contemporane: cine controleaza persoanele care controleaza accesul la informatie?

Din toate filmele Bond, acum am simtit pentru prima oara ca eroul poate sa fie in pericol. Cristoph Waltz si Dave Bautista si-au jucat rolurile bine, chiar daca as fi vrut sa ii vad mai mult timp pe ecran. Daniel Craig nu mai este la fel de tanar ca pe vremuri dar foloseste varsta pentru a ne convinge ca agentul chiar este hotarat sa se pensioneze.

Trebuie sa recunosc, am asteptat cu nerabdare sa vad scena in care Bond si al sau Aston Martin DB10 sunt urmariti pe strazile Romei de Mr. Hinx, la volanul unui diabolic de frumos Jaguar C-X75. Pentru cateva minute, James s-a luptat cu arme defecte, glume proaste si blocaje in trafic mai mult decat cu misteriosul raufacator, dar intreaga sala a oftat in momentul in care Tibrul a inghitit masina agentului 007! Ce am invatat din scena de urmarire: daca nu exista drumuri, la fel de bine se coboara si pe scari.

Spectre nu este un film rau! Din pacate, in goana de a concluziona seria, producatorii au uitat sa ii ofere o identitate specifica. Pe mine au reusit sa ma tina captivat timp de 150 minute cu cadre superbe si coregrafii bine realizate, dar as fi vrut sa vad ceva ce lipseste multor francize contemporane: un final de capitol bine definit.

Incepand cu 6 noiembrie puteti sa va imbracati in cel mai stilat costum si dupa un pahar de martini (scuturat, nu amestecat) sa mergeti la cel mai apropiat cinema pentru a va bucura de un film bun cu spioni!

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close