fbpx
Search

Dacia lansează Spring Sport

Spionii publicației subTURAT au descoperit prima imagine de presă a modelului super secret pe care îl pregătește uzina Automobile Dacia din Pitești. Este vorba de o versiune complet diferită a micului Spring pe care îl cunoaștem deja: Dacia Spring Sport.

Toate indiciile ne confirmă că directorii Dacia s-au inspirat din istoria companiei atunci când au ales acest nume pentru noul model. Precum în cazul Sportivei din ’83, inginerii au pornit de la o versiune normală Spring, apoi au mutat stâlpul B câțiva centimetri mai în spate pentru a alungi ușa. Astfel, mașina primește un plus de dinamism iar șoferul și pasagerul au acces mai ușor in habitaclu. Ușile spate au fost eliminate complet, pentru a completa aspectul de hot-hatch.

De asemenea, spionii noștri au descoperit că noua versiune va împrumuta motorul EM57 de pe Nissan Leaf. Acesta există în configurații de până la 215 cai putere, dar nu știm exact cu ce putere va fi disponibil. În cel mai optimist scenariu vorbim de o putere de aproape 6 ori mai mare față de cea dezvoltată în acest moment de Dacia Spring. Profitând de eliminarea banchetei, putem să ne așteptăm și la o creștere a bateriei pentru a face față noii configurații. Pentru o autonomie sănătoasă, așteptată este bateria de 62 kWh, cu tehnologie lithium-ion battery.

Garda la sol a fost redusă cu 8 cm, grație unei suspensii sport, iar clienții vor putea configura noua Dacia Spring Sport cu jante de până la 17″.

Conform surselor noastre, toate modelele Spring Sport vor putea fi alese cu unul din următoarele pachete de dotări: Basic (jante tablă, fără AC, starter la pedală), Normie (jante aluminiu, volan îmbrăcat în imitație de piele, ștergătoare parbriz cu 3 viteze) sau Elite (bară față sport, jante 17″ și volan sport cu 3 spițe). Prețurile de lansare nu sunt cunoscute, dar mă aștept ca oficialii Dacia să revină cu informații oficiale pe parcursul zilei de 1 aprilie.

1 comment

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close