fbpx
Search

Furios si iute: Hobbs & Shaw

Dupa vizionarea de astazi, imi este clar: Furios si Iute nu se teme sa devina noul Univers Cinematic Marvel. Cei de la Universal au mai incercat sa scoata un univers conectat, cu Dark Universe, dar rezultatul nu a fost chiar pe gustul publicului. Din fericire, acum au nimerit formula castigatoare: masini, actiune, personaje carismatice si o poveste simpla, care ar putea sa functioneze la fel de bine intr-un film cu supereroi din universul mai sus numit.

Pe scurt si fara sa dau mari spoilere, doua personaje care se iubesc mai ceva ca Tom si Jerry sunt fortate sa lucreze impreuna, datorita talentelor unice pe care le poseda. Deckard Shaw (Jason Statham) si Luke Hobbs (Dwayne Johnson) se resping constant, ca doi magneti, iar contrastul dintre cei doi ofera suficient material pentru un serial intreg, chit ca este clar oricarui spectator ca la finalul celor 2 ore vor forma o mare familie, conform temei generale Fast. Din gasca vesela mai face parte si Hattie Shaw (Vanessa Kirby), sora lui Deckard, care reuseste sa se puna in calea unui supervirus bio-tehnologic, creat special pentru a distruge intreaga planeta. Pentru ca nu putem avea un film de actiune fara rivali pe masura eroilor, inca din primele scene ne este prezentata gruparea radicala super tehnologizata Eteon, condusa de neo-ciber-omul “Black Superman” Brixton, intepretat de magistralul Idris Elba.

Filmul reuseste sa dozeze eficient elementele pe care le asteptam cu totii: 50% actiune, 30% glume si momente amuzante, schimburi de replici acide si referinte la alte filme (Deckard detine un Mini Cooper vechi, pe care l-a folosit pentru “un Job in Italia“, hehe) si 20% pornografie automobilistica pura. In plus, au reusit sa surprinda cu cateva personaje nedivulgate de trailere si materiale promotionale. Povestea filmului ne transporta din Londra, in Rusia si apoi Samoa, folosind plusurile si minusurile fiecarei locatii in avantajul unor scene explozive.

Desigur, automobilele folosite de eroi se asorteaza perfect mediului, de la stilatul McLaren 720S, la spartanele masini de offroad care strapung tundra siberiana fara efort, la restomod-urile “pentru care este faimoasa familia Hobbs”. Nici baietii rai nu sunt mai prejos, actualizand flota SUV-urilor negre cu Range Rovers cu arme controlate digital, iar Brixton domina orice scena in care apare, alaturi de un Triumph Speed Triple, la fel de augmentat ca el.

Cum perioada urmatoare este plina de evenimente pentru pasionatii auto, Furios si Iute: Hobbs & Shaw este alegerea perfecta pentru a completa saptamana cu o doza de adrenalina si distractie. La fel ca la productiile Marvel, va recomand sa ramaneti pentru scena de dupa generic, pentru cateva spoilere despre directia in care se vor duce urmatoarele filme.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close