fbpx
Search

Cutia cu filme – vol. 5

Începe weekend-ul și vrei să te uiți la un film sau la un serial cu mașini, dar nu știi ce e nou? Am adăugat în “Cutia cu filme” câteva recomandări, mai jos:

Ferrari – doar la cinema

Lumea sporturilor cu motor este o excelentă sursă de intrigă și emoții. Cum numele Ferrari va rămâne pe vecie sinonim cu acest univers, era și normal să apară din ce în ce mai multe producții care să documenteze momente cheie din istoria companiei (și a familiei). Acțiunea filmului se petrece în 1957, un an în care Enzo trecea prin provocări dramatice și pe plan personal, dar și în afaceri și curse. Te vor ghida în poveste un regizor experimentat (Michael Mann) și un grup de actori talentați și ambițioși (Adam Driver, Penelope Cruz, Patrick Dempsey, etc) care dau tot ce au mai bun pentru rol. Mașinile care apar sunt period correct, o parte fiind chiar modele originale. Cursele sunt superb filmate și sunetul motoarelor turate îți ridică părul de pe mâna, dar tensiunea dintre Enzo și soția sa Laura este sufletul poveștii, până în ultima secundă.

Transformers – Ascensiunea Bestiilor – SkyShowtime

Filmul resetează seria Transformers, mutând acțiunea în anii ’90. Dacă ai crescut cu seria animată, o să recunoști câteva personaje și fire narative, dar dacă e primul contact cu universul roboților care se transformă în animale/vehicule, nu va fi greu să înțelegi povestea. Personajul principal, Noah, pică în mijlocul unui conflict între Autobots și Decepticons și devine companionul lui Mirage, un Porsche 964 Carrera RS 3.8. Alte vehicule tari din film: un Chevrolet Camaro din ’77, o motocicletă Ducati 916 din ’94, un Volkswagen T1 și un Nissan Skyline GT-R.

Furios și Iute X – SkyShowtime

Franciză “Furios și Iute” a atins un nivel aparte de absurditate în Fast Five, unde gașca de hoți/mercenari/agenți secreți condusă de Dom Toretto încearcă să adapteze Ocean’s Eleven cu mașini. Finalul filmului se concentrează pe un jaf spectaculos, în care Dom și Brian atașează un seif imens la Dodge Charger-urile lor. Fiecare film care a urmat a încercat să depășească absurditatea aceastei scene, dar Furios și Iute X începe reluând fix acest moment, dar integrând în fundal noul personaj negativ, Dante Reyes interpretat de Jason Momoa. Ca pentru alte filme din serie, îți recomand să nu cauți realism ci să te uiți ca la o producție cu supereroi, în care legile fizicii și ale bunului simț nu se aplică. Chiar dacă pare că producătorii încep să rămână fără idei, Fast X este un film amuzant, plin de explozii și replici despre familie, la care te poți uita într-un weekend ploios.

Twisted Metal – HBO Max

Bazat pe o serie de jocuri care nu a mai primit titluri noi de mai bine de 10 ani, Twisted Metal este o poveste postapocaliptică standard peste care presară câteva mașini. Acțiunea are loc la 20 de ani după o catastrofă care a transformat SUA într-un teren pustiu. Câteva orașe au supraviețuit și au fost înconjurate cu ziduri, iar curierii care livrează bunuri între ele țin sistemul funcțional. Nu aș spune că primul sezon adaptează fidel materialul sursă, optând să acorde mai mult timp contextului decât curselor, dar sezonul 2 promite că se va concentra exclusiv pe ele.


Am ratat ceva interesant de pe platformele de streaming? Recomandă-mi în comentarii!

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close