fbpx
Search

Furios și Iute 9 sau “cel cu mașina rachetă”

Au trecut 20 de ani și 8 filme de la “Furios și Iute“. Lucrurile erau mai simple atunci, iar asta se vedea și în firul narativ: o echipa necunoscută fură DVD playere (mai există așa ceva în 2021?) și un polițist s-a infiltrat în lumea curselor ilegale, unde a descoperit că oamenii sunt mișto, chiar dacă ocazional fac lucruri ilegale. Câteva curse simple, efecte 3D specifice perioadei, plus omniprezentul NOS care ori era pornit prea devreme, ori prea târziu. De aici, cele 7 filme care au urmat au încercat să redefinească formula câștigătoare, adăugând noi personaje, intrigi cu și despre familie, mașini scumpe (sau obscen de scumpe) și cascadorii incredibile. În ultimul film s-au bătut cu un submarin și au câștigat (spoiler)! Care este următorul pas?

Dodge vs. Ford: Reuniunea

“Familia” a devenit elementul central al seriei, iar în noul film apare un nou (vechi) membru al familiei: Jacob (John Cena), fratele renegat de Dominic (Vin Diesel). Dodge Charger-ul familiei Toretto revine și el, negru, lucios și plin de modificări, iar pentru a sublinia rivalitatea dintre cei doi frați, nou sositul conduce un Ford Mustang GT350. Proaspăt tătic, Dom se pregătea pentru viața la fermă, dar un iminent conflict global pus în scenă de Jacob îl forțează să revină în mijlocul acțiunii.

Pe lângă “familia principala”, multe personaje de pe parcursul celor 20 de ani au revenit în noul film. Cipher, super teroristul cibernetic interpretat de Charlize Theron a scăpat din detenție și vrea răzbunare, în timp ce Sean, Twinkie și Earl (care au lăsat driftul din Tokyo în urmă) s-au maturizat și acum produc motoare de rachetă pentru armata. Bine, nu s-au maturizat complet și au modificat un Pontiac Fiero din ’84 pentru zbor cosmic, fix când eroii noștri aveau nevoie de o soluție rapidă și periculoasă pentru a ajunge în spațiu.

Han (Sung Kang), care a murit în Tokyo Drift (apoi a fost refăcută scena pentru a părea că Deckard Shaw l-a ucis, în Furious 7) , de fapt este viu și se întoarce în echipă pentru a salva planeta. De dată asta conduce o Toyota Supra portocalie, vopsită similar Mazdei RX7 pe care o conducea anterior. Mia (Jordana Brewster), soția lui Brian, intră și ea în conflict, încercând să îi împace pe cei doi frați Toretto.

Furios și Iute 9 este un film simplu, plin de acțiune, testosteron și efecte speciale. Mașinile sunt faine, iar cascadoriile au renunțat să încerce să respecte legile fizicii de mult, în favoarea unui spectacol macho și exploziv. După un an liniștit, lipsit de filme de acțiune, filmul vine ca un “boost” de NOS.

Furios și Iute 9 este deja în cinematografele din țară.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close