fbpx
Search

Malaxa – Piloti la startul viitorului

Imi amintesc cu drag de primele zile de liceu, de entuziasmul cu care ma inarmasem, sperand sa descopar un mediu nou, cu profesori motivati si cursuri interactive. Mi-am dat rapid seama ca nu o sa fie asa si am redirectionat energia catre hobby-uri extrascolare, descoperind pasiunea pentru fotografie si scris. Am ramas cu speranta ca urmatoarele generatii vor avea acces la un sistem educational ceva mai… modern.

M-am bucurat sa vad ca din ce in ce mai multe programe sunt acceptate in licee astazi, mai ales din aria STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Unul dintre ele este F1 in Schools, o competitie internationala la care participa aproximativ 20 de milioane de elevi de la 17000 de scoli din peste 40 de tari diferite, unde Romania este reprezentata de echipa Malaxa. Cu ajutorul profesorilor si al sponsorilor, cei 5 tineri au dezvoltat un prototip la scara 1:20 inspirat de masinile F1, capabil sa parcurga un traseu de 20m in mai putin de o secunda. Propulsia este asigurata de un cartus de aer comprimat. “Monopostul” a trecut prin diverse remodelari CAD astfel incat varianta curenta cantareste 50 grame si poate atinge 85 km/h, pe pista special amenajata.

Pentru a castiga, trebuie sa respecti anumite taskuri, ca si cum ai fi o micro-echipa de Formula 1. Primesti puncte pentru incadrarea in buget, gasirea sponsorilor si a partenerilor, dar si pentru prezentarea brandului echipei (logo, portofoliu, brosuri), toate in timp ce prototipul trebuie sa respecte specificatiile tehnice impuse si obtine timpi buni in cursele din campionat.

Zilele acestea, echipa Malaxa se afla in Singapore, la finala competitiei F1 in Schools, unde deja au sustinut cu succes o parte din probe. Daca vrei sa ii incurajezi, urmareste-i pe pagina lor de Facebook sau pe Instagram.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close