fbpx
Search

Museo Nazionale dell’Automobile

Museo Nazionale dell’Automobile (Muzeul Național al Automobilelor) a fost înființat în 1933 de doi pionieri ai industriei: Cesare Goria Gatti și Roberto Biscaretti di Ruffia. Deschis publicului abia în toamna anului 1960, muzeul a devenit rapid un simbol al perlei industriei auto italiene, orașul Torino. Ulterior, muzeul a fost renovat complet și extins, primind din nou vizitatorii cu un traseu care pune în valoare aproape întreaga colecție.

Dacă ești pasionat de călătorie și de automobile, nu rata o vizită în Italia, unde te așteaptă multe muzee sau colecții private!

Ce găsesc la Museo Nazionale dell’Automobile

Trei etaje (19.000 metri pătrați) pline de istorie automobilistică! O colecție permanentă organizată în jurul evoluției mașinii, plus varii expoziții temporare. Poți descoperi aici primele autovehicule italienești (Bernardi Triciclo din 1896, un Fiat 3.5 HP din 1899), varii sportive cu pedigree de curse (Alfa Romeo, Ferrari, etc), dar și prototipuri spectaculoase precum Fiat Turbina. În total, mai mult de 200 mașini, de la 80 de producători, fără să pun la socoteală expozițiile temporare. În perioada vizitei mele erau expuse câteva modele și machete reprezentative pentru banda desenată “Diabolik”.

Cât costă intrarea?

Pentru acces în muzeu vei plăti 16 € pentru un bilet de adult. Vizitatorii cu vârsta sub 18 ani plătesc doar 6 €. Museo Nazionale dell’Automobile este deschis de luni până duminică, de la 10.00 la 19:00. Înainte să îți programezi călătoria, verifică zilele libere pe site-ul oficial.

Cum ajung acolo?

Dacă te-ai cazat în Torino și ai închiriat o mașină, poți ajunge foarte ușor la muzeu folosind Waze. Aplicația te va ghida până în parcarea din fața muzeului. Dacă preferi transportul public, de la Torino Porta Nuova/Susa poți lua metroul M1 sau autobuzele 8, 74, 17, 17/, 42, 45, 45/ , 63/ până la stația “Lingotto” și Linia B până la stația 4 folosind City Sightseeing.

Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close