fbpx
Search

Calatorii in siguranta dupa o seara in oras

Incepand de joi si pana sambata, adica in perioada 3-5 decembrie, Uber si Johnnie Walker te duc acasa in siguranta si gratuit! Ne gasesti in 3 cluburi din oras, unde am instalat un aparat ingenios care masoara nivelul de alcool…si iti ofera o calatorie gratuita spre casa daca ai consumat alcool.

Unde suntem?

  • Simbio Kitchen & Bar, Str. Negustori 26 – pe 3 decembrie, intre 20:00-24:00
  • Bordello Bar, Str. Selari 9-11 – pe 4 decembrie, intre 21:00-24:00
  • La Muse, Str. Lipscani 53 – pe 5 decembrie, intre 23:00-02:00

Cum functioneaza? Foarte simplu:

  • Sufli intr-un pai
  • Aparatul detecteaza nivelul de alcool din sange
  • Primesti o cursa gratuita*, indiferent daca ai mai folosit Uber pana acum sau nu, daca ai consumat alcool

Ne alaturam astfel campaniei Johnnie Walker “JOIN THE PACT: NEVER DRINK AND DRIVE”, pentru a atrage atentia asupra importantei de a nu conduce niciodata sub influenta alcoolului. Doar in acest an, campania a reusit sa adune in Romania, on-line si off-line, peste 12.000 de noi angajamente, numarul total ajungand la peste 36.000, de la debutul campaniei, lansata in urma cu 3 ani. Poti si tu sa semnezi pactul “Pactul NEVER DRINK AND DRIVE” aici.

La nivel global, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca intre 30 si 40 la suta din decesele care au loc pe o strada/autostrada sunt cauzate de alcool. Nu este surprinzator faptul ca multe dintre aceste accidente tragice se intampla noaptea si in weekend – exact atunci cand este cel mai greu, de obicei, sa ajungi acasa. Transportul public nu este mereu suficient – disponibilitatea este limitata si optiuni precum metroul se pot chiar inchide.

Serviciile precum Uber, pe care le poti folosi apasand un simplu buton la orice ora din zi sau din noapte, pot ajuta. Am vazut direct ca, atunci cand au la dispozitie optiuni sigure si pe care se pot baza oricand, oamenii nu conduc sub influenta alcoolului dupa ce ies in oras. Ceea ce vedem in aproape toate orasele unde exista Uber este ca cel mai aglomerat interval orar nu este neaparat dimineata sau cand se pleaca acasa de la birou, ci seara tarziu, cand se inchid barurile si cluburile. Cele mai aglomerate perioade sunt in general in serile de vineri si sambata.

Anul acesta, cercetatori de la Temple University din America au comparat procentajele pentru decese legate de alcool in orase din California, inainte si dupa ce Uber s-a lansat acolo. Au descoperit ca dupa lansarea Uber intr-un oras, procentajul pentru persoane ucise in masini datorita consumului de alcool a scazut intre 3.6 si 5.6 la suta. Un alt studiu din Seattle a descoperit ca aresturile pentru conducerea sub influenta alcoolului au scazut cu 10% dupa lansarea Uber.

Serviciile de ridesharing precum Uber schimba modul in care oamenii se gandesc la ideea de a conduce sub influenta alcoolului. Oferind calatorii sigure printr-o simpla apasare de buton – oricand si oriunde – Uber ofera optiunea de a face alegeri mai bune si mai sigure, atat acum, in sezon de sarbatori, cat si in restul anului.


*Cursa gratuita este in valoare de 30 lei discount maxim, valabil doar in perioada 3-6 decembrie.

 

[stextbox id=”info”]Text preluat de la reprezentantii PR ai Uber Romania.[/stextbox]

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close