fbpx
Search

Star Wars: Trezirea Fortei sau “cel cu hyperviteza”

Cum cititi acest articol pe un site auto, permiteti-mi sa aseman navele spatiale din seria Star Wars unor masini Grand Tourer contemporane: sunt concepute pentru drum lung si gonesc spre destinatie cu viteza mare. Fara indoiala, cea mai cunoscuta si ravnita nava din univers este Millennium Falcon, cargobotul de tip Corellian YT-1300 folosit de etern incantatorul Han Solo si de secundul sau, Chewbacca, pentru contrabanda. Multumita modificarilor aduse de Han, Soimul a devenim mai rapid, mai incapator si mai periculos. Sa nu uitam ca a intrat in randul legendelor pentru ca a parcurs traseul Kessel in mai putin de 12 parsecs, record inca neinfrant.

Viteza maxima este estimata a fi de 25.000 ani lumina / zi. Acest lucru este posibil gratie celor 19 motoare CEC Subspace-Hyperdrive cu arhitectura unica, alimentate de un nucleu de putere Quadex. Soimul se poate lauda si cu dimensiuni interioare generoase, avand o lungime de aproape 37m. Spatiile de stocare ocupa aproape jumatate din suprafata navei, fara sa pun la socoteala ascunzatoarea de sub podea.

In Trezirea Fortei, Disney si Lucasfilm au scos de la naftalina nava si au invatat-o trucuri noi. Mai multe personaje vechi au suferit acelasi tratament: printesa Leia a devenit General al rezistentei, C3PO are o mana rosie si si-a regasit simtul umorului, in timp ce Han Solo ramane acelasi erou cinic si sarcastic, dar putin mai intelept.

Cele patru personaje principale tinere sunt excelent alese pentru a duce mai departe franciza. Rey este o vanatoare de resturi singuratica de pe planeta Jakku, Finn asigura momente inedite din perspectiva unui Stormtrooper care a dezertat iar Poe Dameron este pilotul erou al rezistentei. Surpriza cea mai mare vine din partea lui Kylo Ren, interpretat de Adam Driver, antagonistul principal al acestui film. Spre deosebire de Vader, pe care acesta il idolatrizeaza, noul utilizator al fortei intunecate este impulsiv, mereu nervos si necizelat.

Fiind la randul meu fan, stiu ca daca v-as da mai multe informatii v-as strica experienta. Pot doar sa va confirm ca regizorul J.J. Abrams a folosit excelent elementele care ii ofereau vechiului Star Wars un aer magic, fara sa uite de posibilitatile pe care le ofera tehnica moderna. Locatiile sunt superb ilustrate si surprizele apar neanuntate, pana la aparitia genericului de final. Nu exista Jar Jar Binks si asta e un lucru bun! Am fost fericit sa urmaresc un film optimist si plin de energie intr-un gen unde domina atmosfera sumbra! Va recomand sa rezervati cat mai repede locurile in cel mai apropiat cinema, pentru ca alt cadou de Craciun mai bun nu o sa gasiti!

 

Filmul Star Wars: Trezirea Fortei (  Star Wars: The Force Awakens (2015) on IMDb ) este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 18 decembrie 2015, in format 3D, IMAX 3D si 4DX.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close