fbpx
Search

MiTo QV – Alfa Fest 22 – S02E05

După 2 ani de pauză, Alfa Club România a revenit cu ediția 15 a Alfa Fest. Încă de înainte să iau #subTURATmobilul îmi doream să particip, era normal să fiu printre primii înscriși imediat ce evenimentul a fost live. La ediția din 2022 am sărbătorit împreună cu întreaga comunitate a alfiștilor 60 de ani de Giulia TI, 30 de ani de Alfa 155, 20 de ani de Alfa 147 GTA și 14 ani de Alfa MiTo (hehe).

Prin urmare, am spălat și lustruit MiTo-ul, am făcut plinul și m-am pregătit de călătorie, dar înainte de a porni la drum m-am oprit în vizită la Bogdan pentru 2 cadouri finale: un set de centuri roșii (toate 4, merită și #DexterMiculBeagle să aibă centuri fancy) și un bușon nou pentru rezervor, metalic și cu siglă Alfa.

Ziua 1 – Start Alfa Fest

Am pornit spre Covasna, dar cum urăsc să mă trezesc prea devreme, am ratat coloana oficială. Am condus liniștit, în ritmul meu, bucurându-mă de asfalt lin și drumuri fără trafic. Câteva ore mai târziu, iată-mă ajuns în parcarea hotelului Clermont, printre zeci de Alfe pregătite și strălucitoare, mici sau mari, diesel sau Quadrifoglio. Oricât de compactă era micuța mea, n-am reușit să o strecor în parcarea din față, dar i-am găsit un loc ferit la umbră, apoi am profitat de serviciile de SPA ale hotelului, că să mă relaxez și eu puțin. Noaptea s-a încheiat cu discuții și povești faine, despre mașini cu suflet.

Ziua 2 – Cupa Alfa Club la Karting

Imediat după micul dejun, hop în mașini și am pornit cuminți, în coloană, spre Prejmer Raceway. Aici ne așteptau karturile deja încălzite, pentru Cupa Alfa Club la Karting, unde urma să ne duelăm de la egal la egal, nu pentru glorie ci strict pentru distracție. Fiecare participant a avut la dispoziție 2 sesiuni, una de warm-up și una de concurs. În prima sesiune am fost puțin prea încrezator și m-am învârtit de câteva ori, sacrificând timpul pentru a descoperi limitele kartului și ale circuitului. Am reușit, totuși, un timp de 1:21.781. În a doua sesiune, cu concentrare maximă și trasele ideale învățate, eram pregătit să urc în clasament. Am reușit să tai câteva secunde bune (1:17.886) în turul 3, eram pregătit pentru un tur 4 și mai eficient, dar o tamponare accidentală m-a scos din ritm. Nu am fost printre primii, dar sunt mulțumit că am reușit să închei ziua în top 20. După câteva cadre de grup cu Alfele pe circuit, ne-am întors la cazare pentru un foc de tabăra.

Ziua 3 – Lacul Sfânta Ana

A treia zi urma să fie mai mult despre interacțiune între noi, nu atât de mult despre condus. Traseul era simplu, din Covasna trebuia să ajungem la Lacul Sfânta Ana urmând o rută propusă de organizatori. Evident, fiind foarte multe mașini, am descoperit și foarte multe rute posibile pentru a ajunge la destinație. Unele mai line, altele cu obstacole, dar toate cu priveliști minunate. După ce am ocupat o parcare întreagă cu Alfele, spre deliciul celorlalți vizitatori ai rezervației, am început să explorăm zona. Prima oprire a fost Tinovul Mohos, un fost lac în primul crater al vulcanului Ciomatu. A doua erupție, cea din actualul lac Sfânta Ana, a dus la colmatarea Tinovului, lucru care a favorizat dezvoltarea mai multor straturi de mușchi de turbă. Ghidul va povesti mult mai bine decât mine istoria locului, dar vă promit că merită să îl vizitați dacă sunteți prin zonă. După o plimbare de 10-15 minute am ajuns la lac, unde ne-am relaxat câteva ore, înainte să ne întoarcem la hotel. Am profitat că soarele încă strălucea puternic și am pornit în grup restrâns spre ultima excursie, pe traseul spre Lepșa. Am dat de un drum virajat, aproape perfect, pe care se auzea doar simfonia motoarelor. Busso sună divin, dar nici evacuarea micului #subTURATmobil nu dezamăgește.

Ziua 4 – Rămas bun, Alfa Fest!

În ultima zi, cu bagajele făcute și resemnați că trebuie să ne întoarcem fiecare la casa lui, fără zeci de Alfe în jurul nostru, ne-am regrupat pentru o ultima fotografie de grup. Ne-am strâns mâinile și ne-am promis că ne vom reîntâlni și anul următor, cu Alfele și mai strălucitoare, și mai răsfățate.

Pentru următoarele poze vreau să mulțumesc fotografilor oficiali Alfa Fest.

Checklist

  • Pachet Alfa Fest cameră dublă – neprețuit 😛
  • Centuri colorate (set de 4) – 760 ron
  • Bușon aluminiu OEM – 580 ron
Write a response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Continut © subTURAT 2021.
Close